anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Söndagskrönika: Mord, nallar och politik

Julia Ceasar skriver i dagens krönika om tragiska mord som hade kunnat undvikas. Hon beskriver den förståeliga vanmakt vi känner inför det besinningslösa våldet, ett våld vi inte orkar att förstå orsakerna till, citat Julia Ceasar;

”För de oskyldiga offren är de politiska morden det brutala slutet på liv som aldrig fick levas. Vi som tvingas åse dem blir rädda när vi förstår att det lika gärna kunde ha hänt oss. Vi lägger blommor och nallar och tänder ljus på mordplatserna. Vi sörjer och går i fackeltåg “mot våldet”. Vi manifesterar vår vanmakt i ceremonier som är besvärjelser mot den verklighet vi inte vill eller orkar se, ceremonier som är en regression tillbaka till ett barns hjälplösa och vädjande nivå.”

Julia Ceasar närmar sig sedan den tunga sanningen när hon skriver;

Att gå i fackeltåg får oss att känna att vi har gjort någonting, fast vi inte har gjort någonting alls. Med fackeltåg manifesterar vi vår kvävda, kastrerade sorg och vrede. Så tämjer vi vårt ursinne och vår förtvivlan. Sedan förnekar vi det som har hänt och utplånar det ur våra minnen. Till nästa mord, och nästa fackeltåg.

Julia Ceasar når slutligen fram till slutsatsen att morden är en konsekvens av förd och misslyckad invandringspolitik, en sanning som hela tiden har funnits där framför ögonen på oss alla, men de flesta av oss orkar inte se sanningen i vitögat, det är så mycket enklare att lägga en nalle på brottsplatsen, att gå i ett fackeltåg, eller möjligen att knyta en näve. Men de nävar som knyts riktas tyvärr mest mot annat håll än dit sanningen pekar, nämligen mot budbäraren som för fram den.

H

tidning3 - Kopia

Söndagskrönika: Mord, nallar och politik  Julia Ceasar, krönika 2013-11-09

Julia Ceasars alla tidigare krönikor finns presenterade och tillgängliga på denna blogg;

Bloggen Aktualia  En blogg som kommenterar och reflekterar över samtiden, politik och andra händelser

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: