anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Ska Sverige bli en humanitär stormakt?

Gunnar Sandelin, socionom och journalist, har tillsammans med Karl-Olov Arnstberg skrivit den över invandringens kostnader mycket klargörande boken Invandring och mörkläggning. Idag skriver han en mycket intressant artikel med en berättigad fråga till titel. Gunnar Sandelin skriver;

”Nu är det gasen i botten som gäller för regeringen Reinfeldt. Är det platsen som humanitär stormakt som åstundas? Finns det verkligen inte något tak för asylmottagandet och den påföljande anhöriginvandringen? ”

Gunnar Sandelin refererar i artikeln till ett uttalande i Sveriges Radio av Johanna Sjö, politiskt sakkunnig för migrationsminister Tobias Billström, där hon enligt Gunnar Sandelin uttryckte;

”Hon menade det inte finns något tak för hur många som kan få stanna och tillade att människor inte bara flyr för sina liv utan också från ekonomisk misär. Frågan som inte diskuteras öppet inför väljarna är kostnaden och konsekvenserna av denna omfattning.

Gunnar Sandelin jämför den svenska invandringen med hur det ser ut i andra länder;

”I omvärlden hörs alltmer häpna röster. Nyligen varnade historieprofessorn Niall Ferguson i magasinet Neo för att ett resultat av ett så pass ohämmat inflöde tillsammans med vår bristande integration kan få katastrofala följder med explosioner av våld i våra städer. Som ytterligare jämförelse kan nämnas att Sverige totalt hittills i år beviljat runt femton gånger så många uppehållstillstånd till asylsökande som Finland med sina 1 530 positiva beslut, tio gånger så många som Danmark och fem gånger så många som Norge med sina cirka 2 500 respektive 4 450 bifall.”

Gunnar Sandelin ger i artikeln inga svar utan han ställer relevanta frågor kring Sveriges massinvandring och lägger fram fakta på bordet.

H

tidning3 - Kopia

Ska Sverige bli en humanitär stormakt?  Dagens Samhälle 2013-12-12

Ytterligare artiklar och källor som belyser denna fråga;

Svenskt folkökningsrekord – orsak: massinvandring  Avpixlat artikel 2014-02-19

Boktipset: ”Invandring och mörkläggning”  Avpixlat 2014-03-11

Söndagskrönika: Hemligheten  Julia Ceasar, krönika 2013-06-09

”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna”  DN Debatt, artikel av Gunnar Sandelin, 2010-11-28

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: