anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Nigel Farage: Faran med öppna gränser

Avpixlat uppmärksammar att brittiska UK Independence Party-ledaren Nigel Farage går starkt framåt i opinions-mätningar, och har i och med det fått upp de alltmer påtagliga problemen med invandringen och EU-frågan på den politiska dagordningen. Avpixlat skriver;

”UK Independence Party-ledaren Nigel Farage, som stormar fram i de brittiska opinionsmätningarna och tvingat upp invandrings- och EU-frågan på den politiska agendan, talade för ett par dagar sen i Bryssel om faran med de alltmer öppnare gränserna i EU och konsekvenserna för vanligt folk.”

I Avpixlats artikel finns en länk till Nigel Farage tal i europaparlamentet den 11 december 2013. Lyssna på Nigel Farage och du får höra en politisk ledare som vågar tala klarspråk om den inbyggda problematiken med den fria rörligheten, och varför den måste regleras för att fungera. Nigel Farage påtalar med skarphet i sak och mot maktfullkomliga politiker i EU när han beskriver hur denna fria rörlighet idag missbrukas gravt (social turism, lönedumpming etc.) och kräver att nationer tillåts upprätthålla sin nationella suveränitet, inte för att stoppa den fria rörligheten utan för att rädda den.

H

tidning3 - Kopia

Nigel Farage: Faran med öppna gränser  Avpixlat 2013-12-14 (med länk vidare till Nigel Farage tal i europaparlamentet 2013-12-11)

Några läsvärda kommentarer från kommentarsfälten på Avpixlat;

”Öppna gränser försvagar EU och öppnar för ökad kriminalitet samt urholkar tryggheten för arbetstagarna och välfärden. /Grenen.”

”Och allt det handlar om är att ge överklassen billig arbetskraft genom lönedumpning och att skicka räkningen till skattebetalarna i de länder som arbetat hårt i generationer för att sedan få sin välfärd bortkastad på social turism från banan länder. Resultat: De rika blir rikare och arbetarklassen fattigare. Ingen överraskning då kanske att nyliberalerna med Reinfeldt och Cameron i spetsen gillar läget. Jag är traditionellt blå politiskt men inser att jag vill kunna gå ut efter mörkrets inbrott även om 10 år utan att bli rånad och utan att bli tvingad att inhandla mitt boende i ett så kallat ” Gated Community”. Vilket incitament ger man ungdomar idag att arbeta hårt och betala en hög skatt om dom ser hur det gick med den förra generationens idoga arbete för en bättre välfärd när allt sedan tas ifrån dom? Inget incitament alls. Detta är konfiskation i megastorlek. /Karl_Astrid.”

”EU skapades av kapitalister , och den lättaste vägen att göra en politisk karriär är att göra vad kapitalisten säger, kapitalisten ser till att skapa ett EU som idag föder över 100.000 tals politiker. Men jag tror att EU kommer att implodera av sin egen inkompetens. Varför går inte Europa bra? Jo för att 1+1 är inte längre 2 för projektörerna inom EU. Är det någon i detta forum som tror att politikerna bestämmer i EU? Det finns lika många lobbyister i EU som det finns politiker! ( har vi röstat in dessa proffstänkare som springer runt Bryssel ?) Politikerna svarar att de behöver expertis inom området? Varför inte plocka upp en bok och läsa? Nej flatheten och mutor gör att det är lättare att över en lyxig middag lyssna på olika lobbyister! EU var inte designat för vanligt folk, den som tror detta bör gå till biblioteket och läsa hur Nationer bör fungera. 2013 betalar Sverige 37 miljarder kronor till EU:s budget och får tillbaka drygt 11 miljarder. Eftersom EU-avgiften är högre än återflödet får Sverige rabatt på avgiften. Allt finns framför oss ändå få som reagerar?. http://www.eu-upplysningen.se/… En annan nöt som upptar mina tankar är: om vi har det näst högsta skattetrycket i världen, varför har vi inte den näst bästa välfärden i världen? I vilka sprickor rinner pengarna? SD 2014. /Immigrationstrött.”

”Vad handlar allt detta om? Läs två ggr !! Håll koll på bollen! Federalisterna inom hela sjuklövern har en strategi där de nu redan brutit ryggen på medborgarkontraktet. De avvecklar helt enkelt värdet av medborgarskapet baklänges. Genombrotttet för dessa federalister är att ta bort kopplingen skyldigheten att betala skatter och avgifter vilken står kvar , men inget krav på att ha bidragit till de samhällstjänster och försäkringsystem som finansieras av dem. Om alla ”‘är lika värda” så är både skatteinbetalningen och medborgarskapet värdelöst eftersom den inte ger några extra rättigheter elller förmåner som är kopplade till inbetalningen. De bryter ner oss och pissar på svenska folket! En invadrare kan dessutom få fler och högre bidrag än någon som jobbat och betalt världens högsta skatter hela sitt liv! /Demokratinifara.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: