anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Säg att min religion är fridsam – annars slår jag ihjäl dig!

Skribenten Rolf Malm skriver i en insändare på Avpixlat;

”Winston Churchill ansåg att ” islam är den starkast bakåtsträvande makten i världen./…/Men hotet kvarstår – dagliga övergrepp i islams namn mot ”otrogna” undermänniskor kan i längden inte bortförklaras eller döljas för tänkande människor. TV-bilderna med diasporans hänsynslösa mördande av oskyldiga i kyrkor, varuhus, tunnelbanor och skolor fräter på den välvilliga politikerbilden.”

Det ligger tyvärr mycket sanning i det. Islam står nära islamism (se kort förklaring nedan) vilket är en politisk ideologi, där det religiösa bara är en del av allomfattande och stränga levnadsregler hur att leva, vad man får göra, vad man inte får göra. De politiska ledarna (imamer m.fl.) tolkar dessa tro- och levnadsregler och har stor makt över hur de ska efterlevas. En inte liten andel muslimer världen över har radikaliserats till islamister (se kort förklaring nedan) vilka vill införa sharia i samhället. Sharia är inte förenligt med demokrati och jämlikhet, åtminstone inte såsom vi i Europa definierar demokrati och kvinnans självklara rätt till jämlikhet. Extremistiska islamister vill med våld  islamisera västvärlden och inför sharia. Extremistiska islamisters jihad (betyder ungefär kamp) har inneburit många blodiga terrordåd där de visat sin intolerans mot allt och alla som inte underkastar sig islam. I flera länder förföljs och dödas kristna och judar av extremistiska islamister. Kunnigheten och vetskapen i Sverige om extremisthot är dock dålig, för att inte säga ”blåögd” och naiv.

*) Utdrag från artikel på Wikipedia: ”Grupper som det Muslimska Brödraskapet i Egypten och Jamaat-e Islami i Pakistan förespråkade ett fundamentalistiskt alternativ till sekulära politiska ideologier. Dessa så kallade islamister vänder sig ofta mot de traditionellt skriftlärda och kombinerar istället ett modernt västerländskt politiskt tankegods med en puritansk syn på religionen som ett sätt att försöka utmana västvärldens kulturella och ekonomiska dominans över den muslimska världen. De eftersträvar en exklusivistisk politisk-ideologisk tolkning av islam som en omfattande lösning på alla allmänna och privata frågor av betydelse. I länder som Iran och Afghanistan ersattes sekulära regimer med islamistiska ställningar medan transnationella extremistgrupper som Usama bin Ladins al-Qaeda engagerade sig inom terrorism. Islamismen har under 1900-talets sista decennier varit mycket framgångsrik i att i den offentliga diskursen likställa den fundamentalistiska synen på religionen, med ”islam” som sådant.”

Rolf Malm skriver vidare i sin artikel på Avpixlat;

Endast 2% av svenskarna anser att islams samhällsordning och juridiska system kan förenas med svensk demokrati. Man kan misstänka att dessa 2% representeras av politiker och ryggradslösa journalister – den ”kulturelit” som från sina miljöpartistiska elfenbenstorn hängivet hävdar det mångkulturella samhällets fördelar. De som reflexmässigt påstår att invandringen lönar sig och inte medför enorma kostnader och växande problem. De som hävdar att islam är en fridens religion. De som hånar allt fosterländskt. De som anser att alla svenskar är rasister, islamofober och utan eget kulturarv värt namnet.

H

tidning3 - Kopia

Säg att min religion är fridsam – annars slår jag ihjäl dig!  Avpixlat, insändare av Rolf malm 2014-02-25

Ett antal artiklar och nyheter om extremistiska islamister och attentat;

Muslimska Boko Haram mördade över 40 skolelever  Avpixlat 2014-02-25 (samma artikel som Expressen nedan)

43 elever har dödats i massaker i Nigeria  Expressen 2014-02-25 (samma artikel som Avpixlat ovan)

Muslimska Boko Haram skjöt ihjäl och skar halsen av många kristna    Avpixlat 2014-02-17

Blodig islamistattack mot skolelever i Nigeria    Avpixlat 2013-07-07

Kristna halal-slaktades i Nigeria    Avpixlat 2013-01-07

De kristna dödsoffren som media glömt    Avpixlat 2012-08-12

Coren och Spencer om islamisternas slakt på kristna i Nigeria    Avpixlat 2012-04-12

Islamistiska Boko Haram sköt ihjäl sjuåring    Avpixlat 2012-04-10

Islamistiska Boko Haram hotar med nya terrordåd i Nigeria    Avpixlat 2012-01-30

Religiös rensning i Nigeria    Avpixlat 2012-01-04

Massaker på kristna i Nigeria    Avpixlat 2011-12-25

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: