anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Därför sitter Waberi i riksdagen

I Sverige ska invandrare ansluta sig till den vänsterorienterade ideologi som har hegemoni. Invandrare som är vänster är ”normala” invandrare som ska respekteras. De förtjänar tolerans. Invandrare som inte är vänster väcker frågor och misstänksamhet. Misstänksamheten leder till konspirationsteorier. Alltför ofta har invandrare som inte varit vänster anklagats för att vara en ”husneger” eller ”blattealibi”. Sådana anklagelser har kommit från etablerade forskare som Masoud Kamali eller politiker som Vänsterpartiets ordförande i Göteborg, Thaher Pelaseyed. Så vi lever i ett land där man får uppleva mer tolerans som invandrare, om man har ”rätt” åsikter.

Denna syn på invandrare bygger på en paternalism som utgår ifrån att invandrare är människor man ska ta hand om. Enligt detta synsätt så kommer invandraren vara nöjd så länge han har sin invandrarförening eller moské och får sina bidrag. I gengäld ska invandraren vara lojal mot dem politiker som ger hans/hennes invandrarförening eller moské ekonomiska resurser. När det dyker upp invandrare som är utanför detta system så är de inte lika lätta att kontrollera. Detta klientsystem fungerar på detta sätt att vissa politiska partier som har svårt att nå fram till vissa grupper av invandrare använder sig av klienter med helt andra värderingar än vad partiet har för att nå fram till invandrare.

Just nu går många svenskar omkring och undrar vad Abdirizak Waberi gör i riksdagen. Om man förstår att många partier i Sverige använder sig av ett klientsystem för att locka till sig invandrarnas röster så förstår man varför f.d ordföranden för Islamiska förbundet är en moderat riksdagsledamot, trots att han har uttryckt åsikter som inte alls överensstämmer med Moderaternas politik.

CITAT Nima Gholam Ali Pour (SD) debattartikel 2014-01-04

H

tidning3 - Kopia

Därför sitter Waberi i riksdagen  Nima Gholam Ali Pour (SD), debattartikel på egen blogg 2014-01-04

 

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: