anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Journalister favoriserar (mp) och (v)

”För knappt två år sedan nu presenterades en undersökning från JMG, angående journalisters partisympatier. Det konstaterades att Miljöpartiet var journalisternas favoritparti, totalt 41% hade störst sympati för (mp). Tvåa kom Vänsterpartiet på 15%. Vi kan alltså konstatera att över hälften av Sveriges journalistkår i mellanvalsperiod säger sig sympatisera med två partier på yttersta vänsterkanten. Allianspartierna fick sammanlagt 27% och (s) fick 14% i undersökningen.”

”Jag blir uppriktigt förvånad varje gång jag ser eller hör någon som tycks tro att media är neutrala, objektiva i sin rapportering. Att politiker har en egen agenda är inget man höjer på ögonbrynen åt, det hör till uppdraget, men att journalister skulle ha det – det verkar svårt att tro på för många svenskar. Särskilt journalister i public service åtnjuter någon sorts respekt grundad i föreställningen om att de inte ”tar parti”.”

”Nu är det valrörelse och supervalår – detsamma som gatlopp i media för oss. Då kan det vara bra att komma ihåg denna partisympatiundersökning. Kom ihåg att allt som kommer från oss tolkas utefter journalistens välvilja eller illvilja. Kom ihåg att det finns en agenda bakom varje fråga vi får, varje debattinbjudan, varje reportage. Och kom ihåg det när du ser på nyheterna, läser ledarsidorna eller lyssnar på morgonradion.”  

(citat SD-Kuriren, artikel Gabriella Hedarv 2014-03-13)

H

tidning3 - Kopia

Journalister favoriserar (mp) och (v)  SD-Kuriren, artikel Gabriella Hedarv 2014-03-13

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: