anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

”Vart ska vi ta vägen då?”

Jag citerar här nedan några träffande ord från Tobias Svenssons blogg. Till skillnad från Aftonbladets smörja till analyser och till politiska ställningstaganden i form av snyfthistorier, så åskådliggör Tobias Svensson problemet i klartext. Både till sin natur och vad som torde vara normalt ett agerande, i alla fall för en regering med förnuftet i behåll;

Aftonbladet bjuder idag på en snyfthistoria kring det romläger som byggts upp i Högdalen i södra Stockholm och som nu tydligen skall rivas. Artikeln fokuserar på bildens Vasilij och Elena, romer från Rumänien, som åkt till Sverige för att tigga, inte minst för att få pengar till sina fyra barn i hemlandet. Nu kan man tycka att Rumänien har det främsta ansvaret för sina medborgare och att kanske Vasilij och Elena borde ha funderat på om det verkligen var läge att skaffa fyra barn, men i Aftonbladets ögon faller naturligtvis allt ansvar på Sverige och svenskarna. Analysen är som vanligt av det allra enklaste slaget..”

H

tidning3 - Kopia

”Vart ska vi ta vägen då?”  Tobbes Medieblogg 2014-02-02

De ska vräkas från kåkstaden  Aftonbladet 2014-02-02

Annonser

Ett svar till “”Vart ska vi ta vägen då?”

  1. Tom Nilsson 4 februari, 2014 kl. 18:01

    Helt rätt, det som Tobias Svensson skriver. Problemet är faktiskt inte Sveriges med automatik så fort någon, i det här fallet romer, går över gränsen in i Sverige. I första hand ska EU medborgare vända sig till sitt eget land när de är i behov av social stöd dvs pengar. Fri rörlighet gäller arbetskraft, men för dessa romer är det uppenbart att deras närvaro inte går ut på att söka och än mindre lyckas få ett jobb här utan det är tiggeri och annat elände. Tyvärr ser det ut så, verkligheten heter det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: