anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Dagens citat: Stefan Löfven

På Aftonbladets chatt 2014-02-04 med Stefan Löfven läser jag detta citat;

”Sverige ska vara ett anständigt land som tar sitt ansvar när människor behöver skydd. Vi ska ta tillvara på deras potential. Snabbare jobb eller utbildning. Dessutom ska människor som kommer till oss och arbetar också ha samma villkor som alla andra.”

Ja vem ifrågasätter det i sak? Det är ett citat som utan motfrågor och utan att precisera olika scenarier säger.. ingenting, dvs det är en plattityd. Mer än att det är en sk. floskel, dvs det låter bra och riktigt utan att precisera nånting.

På Tobbes Medieblogg kommenteras denna floskel; 

”Stefan Löfven får frågan om hur han ser på invandring och ger precis det nonsenssvar som förväntas. Varför skall just denna fråga vara befriad från alla krav på analys, argument eller fakta? På vilket sätt gör just stor invandring Sverige till ett anständigt land? Kan man kräva lägre skatt för att man tycker att det är det enda anständiga? Är det anständigt att ha en stor mängd våldtäkter eller usla villkor för våra äldre? Jag skulle också gärna en enda gång få höra på vilket sätt Sverige har ett ansvar för situationen i alla andra länder. Sedan är det ju en fantastiskt god nyhet att Stefan Löfven helt enkelt kommer att ge människor snabbare jobb. Det borde vi ju i så fall ordna åt alla människor, alldeles oavsett ursprung.”

tidning3 - Kopia

Dagens citat: Stefan Löfven  Tobbes Medieblogg 2014-02-04

En tänkvärd kommentar tagen från artikelns kommentarsfält;

”Vad har ”dessa” för potential som våra välutbildade ungdomar redan har utan vidare utbildning. Vårt land och våra företag behöver i dag högutbildade medarbetare. Kvastar ersätts av robot styrda städmaskiner sådan är situationen i dag. När våra svenska ungdomar har fått jobb då kan vi tänka oss arbetskraft invandring. Det är anständigt.  /bertil”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: