anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Att tillåta tiggeri försvårar för romerna att integreras

”Det är viktigt att gatutiggeriet inte uppmuntras i Sverige. I detta ligger en möjlighet för svenska kommuner att förbjuda gatutiggeri om andra åtgärder för att lösa problemen inte hjälper. Tiggeri är förbjudet, inte bara i Rumänien, utan även i ett antal andra EU-länder som exempelvis Danmark och Nederländerna. Att tillåta gatutiggeri i vissa EU-länder, däribland Sverige, underlättar inte Rumäniens ansträngningar att åstadkomma social integration och ökad anställningsbarhet.”

”Rumänien har en omfattande plan för att stötta och integrera romer i samhället. Att vissa av dem lockas att tjäna pengar i Sverige utan att arbeta försvårar det arbetet. Nu måste Sverige och Rumänien samarbeta i frågan om gatutiggeriet, skriver Rumäniens ambassadör i Sverige.”

”Samarbetet måste utökas mellan såväl svenska och rumänska myndigheter som mellan olika frivilligorganisationer. Den rumänska ambassaden i Stockholm stöder organisationer som är intresserade av att samarbeta med sina rumänska motsvarigheter.”

(citat artikel DN 2014-02-08)

H

tidning3 - Kopia

Att tillåta tiggeri försvårar för romerna att integreras  DN 2014-02-08

Ytterligare artiklar om tiggeri;

EU:s öppna gränser röjer väg för organiserad brottslighet  Avpixlat, insändare av Tommy Hansson (SD) 2014-02-18

Polisen: ”Tiggarna ofta del av kriminella ligor”  Skövde Nyheter 2013-05-22

Förbjud tiggeri i hela landet  SVD, insändare av Kent Ekeroth (SD) 2011-04-22

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: