anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Invandringsmotståndet högre i andra länder än i Schweiz

På Avpixlat kan man idag läsa en artikel om debatten efter Schweiz folkomröstning om en begränsning av den fria rörligheten. Avpixlat skriver;

”SCHWEIZ / DEMOKRATI Fördömandena från den politiskt korrekta åsiktseliten har avlöst varandra efter att schweizarna röstade för en åtstramning av invandrings-politiken. Det har talats om en spridningsrisk för denna attityd till andra europeiska länder. Nu visar det sig emellertid att schweizarna är långt ifrån det folk i Europa som är mest kritiska till den fria rörligheten. De har bara, i motsats till invånarna i EU-länderna, fått en chans att rösta om saken.”

Att genast fördöma Schweiz och anklaga dem för att ha röstat fram en främlingsfientlig politik är lika fult som grundlöst. Men när sakliga argument saknas är det väl som vanligt lättare att istället försöka utmåla sina meningsmotståndare som främlingsfientliga, rasister och fascister och klistra på dem dessa fula epitet för att tysta debatten. Nu visade det sig emellertid  i en större opinionsmätning att andelen invånare i andra europeiska länder som önskar en rörlighetsbegränsning är mycket större  än Schweiz dryga 50%. Med andra ord den politiska korrekta åsiktseliten talar än mindre än brukligt för vad en klar majoritet av EU-ländernas invånare önskar. I artikeln bekräftas detta;

”Schweiz största dagstidning, Blick, har genomfört opinionsmätningar I flera EU-länder och kommit fram till att en högre andel av invånarna i dessa länder skulle ha röstat ja till rörlighetsbegränsningar än de dryga 50% som gjorde det i Schweiz. I exempelvis Tyskland vill 61,8% se begränsningar i invandring och fri rörlighet, i Frankrike 69,7% och i Storbritannien hela 77,5%. Undersökningen visar också att en mycket stor del av EU-ländernas invånare också vill ha en sådan möjlighet till direktdemokrati som schweizarna har.”

H

tidning3 - Kopia

Invandringsmotståndet högre i andra länder än i Schweiz  Avpixlat 2014-02-16

”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna”  DN Debatt, artikel av Gunnar Sandelin, 2010-11-28

Några läsvärda kommentarer till ”Invandringsmotståndet högre i andra länder än i Schweiz” på Avpixlat;

”Det belackarna egentligen är frustrerade över är att folket i Schweiz tillåts fatta demokratiska beslut. Sådant är aldrig bra. Det bör man förstås överlåta till en liten politisk elit.” Mycket väl formulerat, och sanningen i ett nötskal. Det är just detta som är problemet för så många politiker, folket vill ha demokrati istället för diktatur. Och det är just det som är vårt dilemma.

Vi har 8 partier, varav 7 oftast är rörande eniga, de kan dock vara lite oense om vissa saker som har gjort att de har bildat 2 block. Men som är eniga om att stänga ute det 8:e partiet för att detta parti har gått upp i riksdagen för att de har ställt en besvärlig fråga som de övriga 7 inte vill befatta sig med. Sen kan jag personligen känna en viss oro för att detta 8:e parti börjar försöka röra sig mot att bli som de övriga 7, och skrinlägga den fråga de gått till val med. Men det kan vara en överdriven oro från min sida.

Men i vilket fall som helst, vi lever idag i en illusion om demokrati. Vi har en statsminister som hatar snart ungefär en miljon av Sveriges medborgare. Som diktatoriskt gör överenskommelser med andra partier för att öppet visa sitt hat mot dessa medborgare. Som, utan att fråga folket, lämnar över sin makt till en liten grupp människor i Bryssel (i förhoppning om att själv bli en del av denna grupp i framtiden).

Detta är ingen demokrati längre. Schweiz är en demokrati, där låter de folkets röst styra sina beslut. Och för det ska då Schweiz hatas och hotas. För att Schweiz vägrar låta sig styras av en liten grupp människor i Bryssel. Det är verkligen översitteri och diktatur. Jag hoppas verkligen att detta korthus, kallat ”EU”, snart faller samman.

För då finns det en möjlighet att vi får tillbaka vår demokrati, och då gäller det att vi poängterar för kommande politiker att systemet är fel, vi vill ha mer folkomröstningar och det är deras jobb att verkställa VÅR vilja, inte tillfredsställa deras egna egon. /Max Payne.”

”Jag förbannar media som döljer allt för svensk folket. Det är inte svenska folkets fel att de inte förstår. Vad ska de göra när media helt ensidigt vinklar världen? Sveriges räddning är om fler hittar till fria media. /Svalbard.”

”Så länge 7 av 8 partier är emot en omröstning om hållbar invandring, så lär det aldrig inträffa. Hellre får samhället falla ihop, verkar det som… /Fredrik Larsson.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: