anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

EU-hämnd efter schweizisk folkomröstning om invandring

På Avpixlat kan man idag läsa ännu en artikel i debatten efter Schweiz folkomröstning om en begränsning av den fria rörligheten. Avpixlat skriver;

”Schweizarna röstade nyligen ja till att säga upp avtalet med EU om fri rörlighet och istället införa strikt kvotering avseende invandring. Landet är visserligen inte EU-medlem, men för att få tillgång till EU:s inre marknad har man gjort stora delar av EU-politiken till sin egen.

Utöver att kasta ut Schweiz från Horizon 2020, EU:s nya ramprogram för forskning och innovation med en total budget på runt 80 miljarder euro, har Bryssel även stängt av landet från ERASMUS (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students), som är ett delmoment i EU:s Programmet för livslångt lärande. Projektet gör det möjligt för studenter på högskolenivå att genomföra en del av studierna i ett annat EU-land.”

Det finns dock förnuftiga politiker, en av dem är Nigel Farage, partiledare för brittiska UKIP. Avpixlat skriver;

”Nigel Farage, partiledare för EU- och invandringskritiska UK Independence Party, kallar resultatet för “underbara nyheter” och säger att “ett vist och starkt Schweiz har stått upp mot icke-valda Brysselbyråkraternas översitteri och hot”. Beröm kommer även från såväl Österrike och FPÖ som Frankrike och Nationella fronten.”

H

tidning3 - Kopia

EU-hämnd efter schweizisk folkomröstning om invandring  Avpixlat 2014-02-18

Några läsvärda kommentarer från kommentarsfälten på Avpixlat;

”Här visar EU verkligen sitt rätta ansikte. Jag tycker att Schweiz borde stänga sina tunnlar och passager genom Alperna för utländsk tung trafik. Eller i vart fall ta ut mycket höga avgifter. Vik inte ner er Schweiz!! /Bonicivis.”

”Håller med. EU är bara ett projekt, styrkan ligger i Europas nationer. Vad fan har EU för rätt att peka finger åt ett land som för övrigt sköter sig ? /Guardian.”

”Detta visar tydligt var EU står i demokratifrågan och hur mycket de anser att vanligt folks röster är värda. Något att tänka på för er som fortfarande vill att Sverige ska vara kvar i EU. En blandning av marxism, fascism, islam och globalism är vad det är och de har lyckats plocka de allra värsta bitarna ur varje ism. /Kritisk mot DDR 2.0.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: