anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

SD-medlemmar inte välkomna hos ABF

Demokraturen Sverige fortsätter leverera. Denna gång är det ABF, Arbetarnas bildningsförbund, i Habo som portar en person som har en icke tillåten partitillhörighet, i alla fall för ABF. Agneta Karlsson i Habo kommun ville hålla en kurs i vaxmålning (ja du läste rätt), inte politisk agitation eller något annat eventuellt diskutabelt. Men efter att ansvarig person på ABF Karin Widerberg via Facebook blivit tipsad om att Agneta Karlsson är medlem i Sverigedemokraterna uppstod det panik hos ABF.

Om detta står idag att läsa i Jnytt (J som i Jönköping), anderssons thinktank uppmärksammade dock nyheten först på Avpixlat. ABF beslutade genast att porta Agneta Karlsson, och Karin Widerberg (ABF i Habo) förklarar detta med att säga;

De är demokratiskt valda, men jag anser inte att de är ett demokratiskt parti”

I samma intervju säger denne demokratins förkämpe att hon ”..har ett bra samarbete med övriga partier”.

Hm.. nu kan man ju undra vem det är som inte är demokratisk, vem det är som gör skillnad på folk och folk? Är inte alla människor lika mycket värda på ABF?

H

tidning3 - Kopia

Medlem i SD – då får du inte hålla kurs hos ABF  Jnytt (Jönköpings nytt) 2014-02-19

SD-medlemmar inte välkomna hos ABF  Avpixlat 2014-02-19

Här är några bra svar på tal tagna från kommentarsfälten i Jnytt och på Avpixlat;

”Vi i Sverige har synpunkter på att andra länder inte respekterar resultaten av demokratiska val. Hur kan då en företrädare för ett bildningsförbund sätta sig över demokratin i Sverige och välja ut vilka som får leda kurser eller inte. Är det bara socialdemokratiska väljare som får vara ledare eller deltaga i ABF kurser. I så fall tycker jag att ABF måste börja åsiktsregistrera kursledare och deltagare. Habobo. /Göran Johansson.”

”Klart hon får säga vad hon vill om SD men det är åsiktsfaschistiskt och odemokratiskt att neka någon att hålla kurser pga sitt medlemsskap i SD. SD är demokratiskt valda och har ingenting i sitt partiprogram som går emot demokratin. Vem är det som är odemokratisk egentligen? Man skäms som människa.. /BagarnFranSkane.”

”Och var kan du ge ett bevis för att SD inte står för människors lika värde? Det är en skam att vissa människor tror sig vara ”finare” och därför inte kan respektera att andra har en annan åsikt. Skäms! /swedishwoman.”

”Så trött på alla skendemokrater! För f-n, stå upp för ditt synsätt Karin Widerberg, var ärlig och stå med rak rygg och säg:  ”Jag hatar olika. Jag är inte för demokrati. Alla människor är inte lika mycket värda i mina ögon. Åsiktsfrihet gäller bara de som tycker som jag.” Att du gömmer dig bakom falskt klingande floskler tar inte bort hur du verkligen är och tänker. /VargMan.”

”Och vem är hon att porta företrädare för ett riksdagsparti?? För att hon, odemokratiskt, ANSER att SD inte är ett demokratiskt parti så har väl inte hon rätten att med de grunderna porta nån?? Det är hon som är en anhängare av diktatur det är såna som henne som folket skall varnas för!! /Lionfromnorth.”

”Karin Widerberg! Du är värsta sortens demokratimotståndare. Du är, det du tror dig bekämpa! /Evolution2000.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: