anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Invandringens kostnader

Avpixlat har idag en insändare vilken innehåller en saklig men samtidigt väldigt överskådlig beräkning av invandringens kostnader. Nu kanske du resonerar som en politiskt korrekt, för att raljera lite ifrågasättande här. För kan man verkligen sätta en prislapp på vad invandringen kostar? Jag säger ett absolut ja. En statsbudget är inget relativt begrepp utan innehåller exakta belopp på intäkter och utgifter. Är utgifterna större än intäkterna måste staten låna pengar, men det är (eller borde vara) undantagsvis och i förvissning om att Sverige inom överskådlig tid istället kan uppvisa ett överskott i statsbudgeten för att betala av tidigare års underskott. Trist och krasst kanske många säger, men se till din egen hushållsbudget, hur relativ är den, nej just det, är pengarna slut så är det ”makaroner utan extra allt” som gäller till nästa lön. Off topic kan sägas att bland ”flumpolitiker” används ofta klyschan ”dynamiska effekter” vilket per definition ska vara plötsligt uppdykande intäkter, vilket då kan punkteras med att säga att det förstås också kan innebära plötsligt uppdykande utgifter. Fredrik Reinfeldt slänger sig ofta med denna floskel till begrepp. Insändaren Lasse konstaterar;

”Jag tycker det är mycket märkligt att inte Sveriges många duktiga nationalekonomer kan upplysa Sveriges toppolitiker om massinvandringens kostnader och därmed negativa inverkan för skattebetalarna på de offentliga budgetarna.”

Insändaren Lasse refererar till den i ämnet unika och upplysande boken ”Invandring och Mörkläggning” vilken många upplysta läsare av alternativ media (t.ex. Avpixlat) har tagit del av, men Lasse konstaterar att innehållet i denna bok dessvärre inte har nått den breda allmänheten. Lasse skriver;

”Ett försök till sammanställning görs dock i och för sig i den utmärkta boken “Invandring och Mörkläggning” men jag kan tänka mig att detta kapitel i boken redan har nagelfarits av nationalekonomer som är förespråkare för massinvandring och dömts ut som rasistiskt. I vanlig ordning.”

Ta del av insändaren Lasses tydliga beräkningar och förundras över vilka ofantliga kostnader invandringen tillåts orsaka. Kom också ihåg att en statsbudget måste vara i balans, dvs invandringens stora kostnader kräver lika stora nedskärningar på andra områden (t.ex skola, sjukvård, äldrevård etc.) och eller skattehöjningar. Politik är en fråga om prioriteringar. Att inte beakta invandringens kostnader är lika oansvarigt som om du i affären handlade utan att tänka på hur mycket pengar du har på kontot, möjligen plus din kortkredit under förutsättning att du kan betala tillbaka den vid nästa lön.

H

tidning3 - Kopia

Invandringens kostnader  Avpixlat, insändare av signaturen ”Lasse” 2014-02-21

Ytterligare artiklar och källor som belyser invandringens kostnader;

Procenträkning som alltför få förstår  Avpixlat, insändare av ”Pragmatiker” 2014-02-19

Svenskt folkökningsrekord – orsak: massinvandring  Avpixlat artikel 2014-02-19

Boktipset: ”Invandring och mörkläggning”  Avpixlat 2014-03-11

Ska Sverige bli en humanitär stormakt?  Dagens Samhälle, artikel Gunnar Sandelin 2013-12-12

Söndagskrönika: Hemligheten  Julia Ceasar, krönika 2013-06-09

Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna  DN Debatt, artikel av Gunnar Sandelin, 2010-11-28

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: