anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Finsk polis sex ggr mer effektiv än svensk

På Avpixlat kan man idag läsa om hur finsk polis, enligt statistik från BRÅ, är sex gånger effektivare än svensk polis(!) BRÅ har undersökt uppklarningsprocenten för villainbrott i de nordiska länderna. Artikeln på Avpixlat refererar till en artikel i Metro med snarlik titel, därför refereras här direkt till Metros artikel. I Metros artikel kan man läsa;

”Enligt en kartläggning som gjorts av Stiftelsen Tryggare Sverige klaras bara fyra procent av bostadsinbrotten upp i Sverige. I Finland är motsvarande siffra 25 procent medan den i Danmark och Norge är sju respektive 15 procent.”

De siffrorna är väldigt tydliga och svåra att förklara bort. Man frågar sig då varför så få villainbrott uppklaras av den svenska polisen?

Magnus Lindgren, generalsekreterare för Stiftelsen Tryggare Sverige som har gjort kartläggningen, kommer till tals i Metros artikel och ger sin förklaring till den svenska polisens tillkortakommanden. Magnus Lindgren uttrycker att brottsligheten skiljer sig åt i de nordiska länderna men också polisens arbetssätt för att ta sig an dessa brott.

anderssons frågar sig om ett villainbrotts omständigheter (gärningsman, tillvägagångssätt etc.) verkligen kan vara en avgörande förklaring till den dåliga uppklarningsprocenten i Sverige? Magnus Lindgren svarar delvis på det när han säger;

”Min analys är att den här typen av brott inte är prioriterat inom den svenska polisen i dag. Dessutom finns det stora kunskapsluckor.”

H

tidning3 - Kopia

Studie: Finsk polis sex gånger bättre på att klara upp bostadsinbrott  Metro, artikel av Clarence Frenker 2014-02-22

Finsk polis sex ggr mer effektiv än svensk  Avpixlat 2014-02-22

Några läsvärda kommentarer från kommentarsfältet på Avpixlat;

”Men jag tror att finsk polis är MYCKET sämre på jämlikhet mellan könen, integrations-arbete, klimat – och miljöarbete, konferenser, m.m. som ju är polisens egentliga uppgift och det som skattebetalarna betalar för för att få gjort. Har du någonsin sett en finsk lesbisk kvinnlig polis i burkha t ex ? /leif.

”För många år sedan så jämförde DN den svenska polisen med den engelska polisen: den svenska klarade 4 % av brotten och den engelska klarade upp 40 % av brotten. Den svenska polisen var inte missnöjd med resultatet men det var den engelska polisen; de var mycket missnöjda med sin insats! Det säger väl en hel del, tycker jag! 😦  /BirgerZorro.”

”I Boden hade vi en liga som hann med ett tjugotal bostadsinbrott innan dom till slut åkte fast. Enligt medierna så var det tre personer som var bosatta i Boden och då trodde man ju att det var genuina bodensare det gällde. JO PYTTSAN, det var tre utlänningar det handlade om och ”boendet” , det var i Migrationsverkets lägenheter. Så kan TV och tidningarna, i detta fall NK och NSD, vränga till saker och ting för att bedra sina läsare. /HUGOHELMER.”

”Jag förstår att polisen löser så få brott. De får inte gå ut med signalement, för det kan vara såväl kränkande som stötande, de får inte bruka våld mot buset, de ska lösa konflikter med halalkorv, saft och bulle…  Och detta för att vi har en allt för politiskt korrekt polisledning, som sitter i knäet på politikerna, som i sin tur sitter i knäet på våra journalister. Vad vi skulle behöva är en betydligt tuffare ledning, bestående av poliser som har varit yttre befäl. Och så behöver vi domstolar som inte räds döma ut straff, och utvisning för de kriminella invandrare som vi har i överflöd. Och nej, jag säger inte att alla invandrare är kriminella, men vi har redan kriminella svenskar så vi behöver inte ta emot kriminella invandrare. /Max Payne.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: