anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Farage: Euron funkar inte för Sydeuropa

På Avpixlat kan man idag ta del av denna nyhet;

”I sin iver att euron ska lyckas tar EU till vilka medel som helst. Då ett land är fast i eurosystemet och behöver devalvera valutan, men inte kan det, får istället landet devalveras, sade UKIP-ledaren Nigel Farage idag.”

I Avpixlats artikel finns en länk till Nigel Farage uttalande.

H

tidning3 - Kopia

Farage: Euron funkar inte för Sydeuropa  Avpixlat 2014-02-25

Några intressanta kommentarer till artikeln på Avpixlat;

”Ingen normalt funtad människa tror på Euron. De som är för denna oheliga pseudovaluta tillhör någon av dessa tre grupper:

►De naiva nyttiga idioterna. 
Här hittar vi stolpskott med en mellanstadielevs mentala förmåga. De tycker att låter bra att ”alla är tillsammans och har samma pengar å så”. Längre än så går inte resonemanget.

►Ultraliberalerna.
Denna grupp vet mycket väl att Euron utarmar stora delar av medlemsländerna och att lokala ekonomier slås sönder. Men de bryr sig inte: -Vill man ha omelett så måste man knäcka ägg! En global marknad, utan hänsyn till folk och nationer, kräver sina uppoffringar.

►Garderobskommunisterna.
Här hittar vi Manuel Barroso och hela EU:s ledartrojka. Dessa smutsiga antidemokrater har ännu inte kommit över östblockets fall och nu försöker de bygga upp en europeisk sovjetunion, kosta vad det kosta vill. Mekanismen är enkel: När hela länders ekonomier slås i spillror och de måste ”räddas” av lån från IMF och andra medlemsländer så förlorar dessa länder sin nationella självständighet på kuppen. Att slå sönder lokala ekonomier och demokratier är en viktig etapp för varje diktator.   /ichthyostega.”

”Det är skrämmande sällan man hör någon politiker, överhuvudtaget, tala förnuftigt nu för tiden. Farage är ett undantag. Wilders likaså. Det är skönt att förnuftet äntligen vinner framgångar. Måtte det fortsätta så att vi kan sparka bort de maktgalna och sinnesförvirrade hyenorna i Bryssel och likaså i våran egen Riksdag. /davictus.”

”Nigel är Europas räddning. Idén att självbestämmande länder kan samarbeta är det ingen som klagar på. EU är däremot en centralstyrd byråkrati där alla makt mer eller mindre lämnats åt de fåtal beslutsfattare i Bryssel som tar de egentliga besluten och till de tusentals lobbyister som är där för att påverka dem.

Jag är helt säker på att om detta vansinne inte stoppas nu så kommer EU att inom inte allt för avlägsen framtid ta in Turkiet och dess 80 miljoner muslimer och sluta ett avtal med Afrika om ett ökat samarbete om rörlighet. Det blir slutet för vår civilisation som vi känner den.

EU är helt oförenligt med nationalstaten och lokal demokrati. Därför vill agendasättarna krossa nationen och den nationella identiteten. Det är helt logiskt. Ett folk som uppskattar sig själva, sin kultur och de som bor där och vill ha självbestämmande, kan ju bli motsträviga och inte lägga sig platt för byråkraterna i Bryssel.

Ingenting är så svårt att kontrollera som små självbestämmande stater.

Hur kunde jag en gång vara så korkad att jag gick på alla floskler som serverades? Idag vet jag bättre. Jag är medveten om agendasättarna. De finns. De är ingen myt eller konspiration. De vill koncentrera all makt till en liten elit. Barrosso och vår egen Carl Bildt vill vara de som bestämmer över alla Europas människor. /Svalbard.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: