anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Alliansen har inte greppet om utgifterna

Utan de 19 miljarder kronor som kan härledas till ökade utgifter för migration och integration hade det inte funnits anledning till regeringens utspel om skattehöjningar, skriver Jimmie Åkesson (SD).

I torsdags föreslog regeringen ett sparpaket som består av bland annat höjda fordonsskatter, sänkta studiebidrag samt kraftigt försämrade villkor för privat pensionssparande.

Än mer anmärkningsvärt är att man inte anser sig kunna styra över stora delar av statens utgifter. Av totalt 21,7 miljarder kronor i ökade och oplanerade utgifter som har uppstått från det att den senaste höstbudgeten presenterades i september förra året så kan 19,2 miljarder direkt härledas till utgiftsområdena migration och integration. Kraftig ökning av antal asylsökande i ny prognos heter det i Anders Borgs presentation.

Denna utgiftspost är dock ingenting som uppstår av sig självt, utan är en direkt konsekvens av att man, tillsammans med Miljöpartiet, valt att införa västvärldens mest kravlösa regelverk avseende asyl- och anhöriginvandring. Socialdemokraterna som valt att helt tona ned sin migrationspolitik stödjer tyst utvecklingen. Utan denna negativa kostnadsutveckling hade det inte funnits något behov av att försämra villkoren för studenter, bilägare och pensionssparare.

I sammanhanget bör nämnas att 70 procent av de asylsökande som kommer till Sverige kommer hit landvägen, alltså med geografisk nödvändighet via ett annat EU/EES-land, och att deras asylärende därmed i enlighet med Dublinförordningen bör hanteras i det landet och inte i Sverige. Av de övriga 30 procenten uppskattar Migrationsverket att flertalet kommer från andra EU/EES-länder. 

Sverigedemokraternas utgångspunkt med anledning av finansministerns utspel är väldigt tydlig: Vi kommer inte medverka till att göra det dyrare för folk att åka bil till jobbet. Vi kommer inte att sänka studiebidragen. Vi ställer oss högst kritiska till att försämra vanliga människors möjligheter att spara till sin egen pension. 

(CITAT GP, debattartikel partiledare Jimmie Åkesson (SD) 2014-02-26)

H

tidning3 - Kopia

Alliansen har inte greppet om utgifterna  GP, debattartikel partiledare Jimmie Åkesson (SD) 2014-02-26

Ytterligare artiklar med anknytning till frågan;

Invandringen till Europa ökar och är alltmer okontrollerad  Avpixlat 2014-02-25

Ska Sverige bli en humanitär stormakt?  Dagens Samhälle, artikel Gunnar Sandelin 2013-12-12

Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna  DN Debatt, artikel av Gunnar Sandelin, 2010-11-28

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: