anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Rånad av invandrargäng vardag för unga svenskar i förorterna

”Sveriges Radios Katarina Gunnarsson har för Studio Ett gjort ett skrämmande reportage från de mångkulturaliserade Stockholmsförorterna där personrån numera är en del av vardagen och många brottsoffer inte vågar anmäla rånen av rädsla för repressalier från gängen.

Det vanligaste rånbytet är mobiltelefoner, pengar och märkeskläder. I princip är det bara invandrarungdomar som rånar medan offren påfallande ofta är etniska svenska ungdomar. Detta obekväma faktum har medfört att Brottsförebyggande Rådet, Brå, inte längre redovisar etnisk tillhörighet för gärningspersoner som begår personrån.”

(citat Avpixlat, artikel 2014-02-26)

H

tidning3 - Kopia

Rånad av invandrargäng vardag för unga svenskar i förorterna  Avpixlat, artikel 2014-02-26

Unga som utsätts för rån  SR, radioprogram Studio Ett 2014-02-26

Invandrare ”krigar” mot svenskar med rån  DN, artikel 2006-03-25

Vi krigar mot svenskarna – unga rånare om hur och varför de begår brott  C-uppsats i sociologi/kriminologi av Petra Åkesson, Lunds universitet 2006

Några läsvärda kommentarer till radioinslaget och artikeln på Avpixlat;

”Min grabb 13, fick en iPhone i julklapp. En dag säger han, farsan kan du köpa en skit telefon med kontant kort som jag kan ha med när jag går och tränar för när jag blir rånad så blir ni inte lika förbannade !? Det som gjorde mej förfärad är dels ordvalet, inte om utan när, samtidigt hur pass likgiltig han var när han sade det där i hans världsbild är det lika självklart att bli rånad, som ärtsoppa på torsdagar. Och vilken samhällsinsikt våra tonåringar har, där unga grabbar avstår från mopeder, telefoner, eller märkes jackor och den medvetenhet de har, för att undvika rån och misshandel. Tack för det, våra etablerade makthavare! /MC.”

”Det BRÅ säjer är att ”anmälningarna” om rån har minskat med 13 %. Rånen däremot kan ha ökat 100% utan att de har en aning. Unga anser dessutom att det är lönlöst att anmäla eftersom det inte leder någonstans. Ofta är invandrargrabbarna så unga att de inte grips ens. Problemet är gängens attityd och rasism, eftersom det i stort sett bara är svenskar som är måltavla. /Mariah_Magdalena.”

”En bekants son blev misshandlad och rånad av ett ungdomsgäng turkar som behövde 70kr till hamburgare. Sjukhusvård med skador i ansiktet för 70kr är deras norm. Han blev rånad för han var vit svensk, hade han varit turk/muslim eller mena hade det inte skett.  /Sanningen vinner.”

”Ungar är inte dumma. Ser de att de vuxna inte gör något åt problemet anpassar de sig. Vuxna som anser att brottsligheten är förfärlig gör heller inget åt det så länge de låter makthavarna sitta kvar. De går bara inte att hoppas på bättre tider. Det är makthavarna som är problemet. Fanns vilja hade eländet varit borta för länge sen. /MickeyMouse.”

”Rasistutomeuropéerna rånar psykiskt sjuka, alkisar, barn och ungdomar, som finns i deras egna miljöer. Det är ett sånt hån att skylla ”dom fina grabbarnas” rasism på socioekonomiska förhållanden, när deras offer ofta har det lika dåligt eller sämre på dessa punkter. Jag vet, jag har själv vuxit upp i sånt här. Och alla var rörande överens om att man ”aldrig någonsin får svika” dessa ”fina grabbar”, som kommer från såna ”traumatiserade hem”. Nej, miljarder och åter miljarder ska satsas på att ytterligare dadda med dessa samvetslösa rasistpsykopater från MENA. Medan offren som kränks, misshandlas, hotas, rånas och våldtas – endast får gå i indoktrineringskurs hos en fd. skinnskalle – så att dom inte ska rösta på SD. Deras förstörda (känslo)liv, skolgång, etc, och allt vad det ofrånkomligt leder till, det var inte speciellt viktigt.”

”Reportaget var väl ok men studions upplägg var horribelt: Det allra allra värsta är tydligen om offren skulle bli f-r-ä-m-l-i-n-g-s-f-i-e-n-t-l-i-g-a. Det är tydligen värre än psykiskt lidande, fysiska skador, invandrarnas beteendestörningar, vårt segregerade samhälle. Nej då. Det ALLRA viktigaste är just detta – ingen får bli främlingsfientlig. Suck. /Hovia.”

”Jag var så sjuk och underviktig att min kropp liknade en tonårskilles, särskilt eftersom jag hade hjälm och skinnkläder, allt i svart. Jag var en tant ”under cover” och fick lära mig svenska killars vardag i förorten. Blev stoppad och hotad flera ggr. De skulle slå sönder mig, moppen och allt. Men jag blev inte rädd för invandrargänget. Tog av mig hjälmen och undrade stillsamt om de verkligen skulle ge sig på en handikappa tant? Nej, det ville de inte. De gick skamsna därifrån. Fick efter detta ”special permission” att passera när gängmedlemmar spärrade cykelbanan. Flera vandaliseringar av moppen dock och mordförsök på en anhörig. Tänk att det alltid ”råkar” vara invandrargäng? /EvaM.”

Varför kallar man dessa ligister från ghetton för ”ungdomar från utsatta områden”? Vaddå utsatta? Utsatta för VAD? Att deras föräldrar fått fristad, bidrag, bostad, sjukvård och utbildning? Att de själva fått skolgång och fantastisk chans att bli något i ett civiliserat land? Att det regnar pengar över skolor i dessa ”utsatta områden”? Vem vandaliserar dessa förorter? Ligisterna själva! Dessa hatiska uslingar drivs av simpel avundsjuka och primitiva begär att få allt på en gång, utan att anstränga sig. De slår sig i klungor, som hyenor, och anfaller på ett fegt sätt, oftast fler mot en, med vapen mot obeväpnade svenska ungdomar. Att deras imamer tutar i dem dessutom att de är överlägsna och att svenskar är ”otrogna” gör inte saken bättre. Inte heller blir något bättre av att vi daltar med ligister och ger gulliga namn åt vidriga förhållanden. /Berlin91.”

”En svensk bekant till mig har blivit rånad tre gånger. Alla gånger av invandrargäng. Min bekante är dessutom bara 18 år och bor visserligen i en förort till Stockholm, men inte i något av de värre ”utanförskapsområdena”. Hade han bott där hade han väl inte haft några ägodelar kvar… Han har aldrig anmält ska väl tilläggas. /tjena.”

”Tyvärr har det gått så långt så att unga svenskar aldrig har upplevt tryggheten som fanns innan invasionen. Denna invasion skapar jobb åt socialarbetare och en mängd andra yrken och det är tydligt att de inte vill bli av med denna födkrok genom att säga vad de egentligen tycker. Hellre lön varje månad än att berätta sanningen. Vi kommer aldrig att få rätsida på detta enorma problem som bara växer sig större och större. Förståelsen för de invandrade gärningsmännen är enorm hos alla duktiga aningslösa svenskar som får komma till tals i media. Man hittar på häpndasväckande försvarstal. Journalisterna vet vilka de skall välja ut att intervjua så att även deras lön kommer in varje månad. Samma skrot och korn som gärningsmännen således. Sveriges företrädare vill ha det så här. Mycket tragiskt. /BynsEndaBlondin.”

”Vidrigt att halva reportaget handlar om att misstänkliggöra ”högerextrema” grupper och att ursäkta kriminella invandrare. Det här handlar om människor som har en bakgrund i ett annat land där man inte får lära sig empati och att göra rätt för sig. Om nu det handlar om socioekonomiska order varför rånar då inte svenskar? Varför rånade inte svenskar för 100 år sedan när många var fattiga? /Martin Linderoth.”

”Reportaget är ett skrämmande bevis på hur statistiken mörkas! Från år 2000 (om jag hörde rätt) bokförs/registreras inte etnicitet av BRÅ! Det går aldrig att komma till rätta med ett problem om inte alla faktorer räknas med. Sjuka 7klövern borde ställas till ansvar för varje brott som våra ungdomar utsätts för! /John Stormtrooper.”

”Detta är ju ett medvetet beslut eftersom dom vet att invandrare toppar nästan alla listor procentuellt när det gäller brott begångna. Istället för att erkänna ett problem och att elda på föräldrar och anhöriga till brottslingar att påverka, och påvisa att detta är ett allvarligt samhällsproblem som måste belysas för att komma tillrätta med det så begraver dom det istället och förhindrar att statistik tas upp. Må fan ta dessa PK-idioter. /TopsyCrett.”

”Min son har blivit misshandlad 1 gång, och rånad 1 gång vad jag känner till. Av invandrare. Min dotter har blivit rånad 1 gång, utsatt för rånförsök på buss under knivhot och utsatt för försök till bortförande, alla gånger av svarta förövare. Man kan ju tro att vi skulle bo i ett invandrarområde då, men nej, vi bor i ett helvitt övre medelklassområde. Vad jag röstar på? SD så klart! /annietheswede.”

”Pk-vinklingen är underbar: Om etniska svenskar skulle råna invandrare vore det direkt benämnt som rasism men när nu invandrargäng begår genuina rasistiska rån då är det ”socioekonomiska” orsaker bakom, sanslöst! Man häpnar över de dubbla måttstockarna hos Sveriges Radio! ”Invandrare ”krigar” mot svenskar med rån”  http://www.dn.se/nyheter/sveri…       /zombrero suede.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: