anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Islam akut hot mot Väst enligt invandrad muslimsk professor i Kanada

”Kanada har en serie med debatter som kallas “The Great Canadian Debates” arrangerade av MacDonald-Laurier Institute och som tar upp aktuella ämnen i Kanada. Till skillnad från Sveriges motsvarighet SVT Debatt tillåter den kanadensiska versionen en balans i debatten mellan meningsmotståndare och drar sig inte för att även låta islam-kritiker höras, vilket nu var fallet. Debatten stod mellan Doug Saunders, journalist för The Globe and Mail, som försvarade islam och en muslimsk professor i statsvetenskap i University of Western Ontario med direkta erfarenheter att leva under islam och som själv är muslimsk invandrare till Kanada från Pakistan, Salim Mansur.

Saunders, som ansåg att islam inte är ett hot mot Kanada, underströk i sitt anförande att man kan och måste debattera invandring och religion och att majoriteten av människor som är kritiska till just invandring och religioner inte är varken rasister eller främlingsfientliga. Han menade istället att man måste debattera fakta. Detta visar en konkret och stor skillnad mellan kanadensisk och svensk förståelse för dessa koncept och vikten i öppen debatt och yttrande- och åsiktsfrihet i Kanada med fokus på fakta istället för personangrepp och smutskastning.

Mansur har under en tid hävdat att islam utgör ett direkt hot mot västvärlden. Den 1 oktober 2012 vittnade Mansur inför det kanadensiska parlamentet i huvudstaden Ottawa om att Kanada måste begränsa invandringen från muslimska länder av just den anledningen. Mansur presenterar sina argument utifrån hans egna erfarenheter som uppvuxen muslim i Pakistan och som professor i statsvetenskap och numera invandrare i Kanada. Mansur hävdar att islam förgiftar västvärlden och vi måste titta på världen baserat på fakta samt rationellt tänkande och inte genom önsketänkande.”

(citat artikel Avpixlat 2014-03-13)

H

tidning3 - Kopia

Islam akut hot mot Väst enligt invandrad muslimsk professor i Kanada  Avpixlat 2014-03-13

Fler artiklar och nyheter om extremistiska islamister och attentat;

Muslimsk hatpredikant inbjuden till Sverige igen  Avpixlat 2014-03-12

Många döda i ny muslimsk terrorattack i Nigeria  Avpixlat 2014-03-05

Muslimska Boko Haram mördade över 40 skolelever  Avpixlat 2014-02-25

Muslimska Boko Haram skjöt ihjäl och skar halsen av många kristna    Avpixlat 2014-02-17

Blodig islamistattack mot skolelever i Nigeria    Avpixlat 2013-07-07

Kristna halal-slaktades i Nigeria    Avpixlat 2013-01-07

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: