anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Birgitta Ohlsson (FP): Att rösta är stort – om du röstar rätt

”Folkpartisten Birgitta Ohlsson har varit ute på turné för att förmå svenska ungdomar att rösta i EU-valet. Den officiella anledningen är att hon vill höja valdeltagandet men bakom de orden ligger en annan agenda – att se till så att så få som möjligt röstar på SD. I en debattartikel i Aftonbladet på söndagen lyser denna primära ambition igenom tydligare än någonsin. 

EU-federalisten Ohlssons stora rädsla är i realiteten inte ett lågt valdeltagande utan tvärtom att valdeltagandet ska öka men göra det på “fel” sätt, dvs att ökningen sker genom att EU-kritiska partier lyckas förmå fler av deras sympatisörer att gå till valurnorna i stället för att som tidigare låta EU-skepsisen ta sig uttryck i röstskolk.”  (citat artikel Avpixlat 2014-03-09)

Birgitta Ohlsson är mer kontroversiell än vad folk kanske tror. Hon har nämligen förespråkat en global  union med inte bara överstatliga befogenheter utan också en slags världspolis (under sin tid som ordförande i Liberala ungdomsförbundet LUF). Med sådana visioner är det svårt att inte tro att hon, tillsammans med EU:s ”maktelit”, arbetar för ett än mer maktfullkomligt EU vilket hotar att utplåna nationalstaterna, åtminstone som de sett ut tills nyligen och som en majoritet av Europas folk fortfarande önskar ska kvarstå. Citat Birgitta Ohlsson;

”Det är dags för oss som kallar oss för världsmedborgare att damma av världsfederalismen som vision för en mer rättfärdig värld genom att sträva efter en global union med federalistiskt statsskick. Varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet. Genom en global rättsordning kan mellanfolkliga konflikter lösas fredligt. En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis.”  (citat Birgitta Ohlsson, insändare i Expressen 2001-06-01)

Birgitta Ohlsson ser också rasister i alla partier som tvärtemot henne själv föredrar nationalstaternas suveränitet och bevarande, för att inte säga i partier som är kritiska till dagens extrema massinvandringspolitik. Citat från intervjuartikel med Birgitta Ohlsson där hon blandar ihop demokratiska och massinvandringskritiska partier med verkligt högerextrema partier som Greklands Gyllene Gryning och Ungerns Jobbik;

”Hon ser ett mönster. Samma tendenser finns i hela Europa. I Grekland sitter nynazister i parlamentet, i Ungern har högerextrema Jobbik stadigt vuxit, i Norge har Fremskrittspartiet fått plats i regeringen.”  (citat intervjuartikel med Birgitta Ohlsson, Dagens Samhälle 1/2014)

Tommy Hansson (SD) har skrivit ett träffande blogginlägg om Birgitta Ohlsson där han kommenterar ovan nämnda intervjuartikel och kallar henne ”politiskt tondöv”, vilket får anses väl beskrivande då hon inte bara besitter extrema åsikter som införande av en ”världspolis” utan också klistrar på fula epitet (rasister etc.) på demokratiska partier och meningsmotståndare. Citat Tommy Hansson (SD);

”Om Birgitta Ohlsson ser ett ”mönster” här tyder det på att hon är politiskt tondöv. Det  är ju groteskt att jämföra nazistiska Gyllene Gryning och fascistiska Jobbik med det nyliberalt betonade Fremskrittspartiet, som är för en restriktivare invandringspolitik i Norge enbart av ekonomiska skäl. Dessutom en fräckhet mot vårt västliga broderland som trotsar det mesta. Av någon märklig anledning nämner hon dock inte SD i intervjun.”  (citat Tommy Hansson, blogginlägg 2014-01-09)

För att återgå till den senaste artikeln i Aftonbladet avslutas den med ett citat av Birgitta Ohlsson där hon utdelar politiska ”rallarsvingar” genom att kalla allt och alla för rasister;

”Det är en skrämmande utveckling. Det är olika nyanser av brunt. Allt från rasistiska partier som Sverigedemokraterna till nazister i Grekland och dessutom många allmänpopulistiska och invandringskritiska sörjor här och där. De är antifeminister, mot homosexuellas rättigheter och mot samarbete.”  (citat artikel Aftonbladet 2014-03-09)

Avpixlat kommenterar dessa Birgitta Ohlssons slutord i Aftonbladets artikel;

”Som slutknorr på sin artikel serverar Ohlsson följande verbala spottloska där alla EU-kritiker buntas ihop under “nyanser av brunt” ”  (citat artikel Avpixlat 2014-03-09)

Det är uppenbart att Birgitta Ohlsson i sina ställningstaganden inte tycker om nationalism. Men vad värre är, är att hon ohederligt och okunnigt ”buntar ihop” alla som är kritiska till EU, alla som är kritiska till nuvarande stora invandring och alla som är positiva till nationalism, med nazister ! Birgitta Ohlsson kan verkligen inte se eller förstå gradskillnader. Hon kan inte se skillnaden mellan normal, sund nationalism och extrem  nationalism. Allting har en grad och är inte svart eller vitt, och spannet för vad som ska definieras som normalt måste i en demokrati och allmändebatt tillåtas vara tämligen brett, innan man viftar med epitet som extremt, fascistiskt, nazistiskt etc. Paula Bieler (SD) har förklarat detta med nationalism på ett nyanserat sätt;

”Nationalism för mig är framför allt två saker: frihet och kärlek. Frihet för jordens folk att själva få bestämma över sina samhällsbyggen, skapa sina seder, utveckla sina identiteter. Kärlek till såväl den egna identiteten och det egna landet som till den globala mångfalden och den fantastiska bredd av idéer, kulturer och synsätt som mänskligheten rymmer.”

”Visst ingår kärlek till den egna nationen i nationalismen. Men precis som jag älskar min familj utan att se ner på andra familjer så är inte heller kärleken till Sverige något som begränsar mig från att vara vänligt inställd till andra nationer.”

(citat Paula Bieler, ledarartikel SD-Kuriren 2014-02-11)

Slutligen bör också sägas att Birgitta Ohlsson efter valet 2010 inte bara är EU-minister utan hon har också ansvar för demokrati frågor (!) vilket känns extra hånfullt med tanke på hennes allt annat än demokratiska uttalanden.

H

tidning3 - Kopia

Att rösta är stort – om du röstar rätt  Avpixlat 2014-03-09

Birgitta Ohlsson: ”Så får vi de unga att rösta”  Aftonbladet 2014-03-09

Politiskt tondöva Birgitta Ohlsson skrämmer mig  Tommy Hanssons (SD) blogg, 2014-01-09

Nationalism för mig  SD-Kuriren, ledarartikel av Paula Bieler (SD) 2014-02-11

H

Några intressanta kommentarer till artikeln ”Att rösta är stort – om du röstar rätt” på Avpixlat;

”Förutom EU-minister så är Birgitta Ohlsson även Demokratiminister. Så här står det på Regeringskansliets hemsida under Demokratiminister: ”Målsättningen med demokratipolitiken är att värna och fördjupa den svenska demokratin.” Birgitta, tycker du att du jobbar med den målsättningen när du smutskastar SD? /Swedish_Nightfall”

”Birgitta Olsson är den nya demokratins politiker som upplyser sina väljare om vad de skall tycka. Tänk om alla skulle få välja hur som helst och politikerna följa det, hur skulle det då gå? Som i Schweiz. Birgitta Olsson är fullständigt respektlös för demokratins grunder. /Periskop.”

”Birgitta Ohlsson! Hej! 

Du kan räkna med mig! Jag kommer definitivt att rösta i EU valet…….På SD! Sen hoppas jag att de går i koalition med Front National och UKIP. Brunt? Inte så långt ögat når. Det är blått, gult, vitt och rött. Det bruna. Det står ni för. Ni är det ni tror er bekämpa! Såtillvida man inte ändrat EUs stadgar och gjort lagstiftarna både valbara och avsättbara. Men Birgitta. Ge inte upp. Fortsätt försöka länka ihop Tysklands högeffektiva highttech industri med Greklands Fetaost och oliver. Fortsätt tvångsförvallta självständiga nationer med icke valda teknokraters hjälp, och fortsätt kalla ert projekt där europeerna pga er, börjar hata varandra, för ett fredsprojekt. Och framför allt. Fortsätt kalla alla rationella och förnuftiga sanna demokrater för epitet de inte valt för sig själva. Snart är det val…..och då rämnar korthuset. /evolution2000.”

”Hon är en mycket farlig politiker som uppenbarligen vill ha diktatur. Med dagens ”upplysa” människor borde en sån som hon inte komma fram i politiken. Det är förunderligt att det kan ske i dagens Sverige. Ju mer tiden går har Sverige styrts till diktatur mer och mer av dessa maktfullkomliga personer. Det visar att ju mer pengar en politiker tjänar vänder de kappan efter vinden för att tjäna ännu mer. De riktigt klamrar sig fast vid makten och tycker att det är självklart att de ska vara kvar där på livstid när de en gång kommit dit. Jag anser att de bara skulle få vara en eller två mandatperioder max och sedan bli tvingade att avgå. Vårt system av riksdagen är allt för likt ryssarnas och kinesernas. Vi borde ha folkomröstningar likt Schweiz i varenda viktig fråga som rör Sveriges framtid. Det är äkta demokrati och det har vi aldrig haft i Sverige sedan alla fick rösträtt. Inte ens sedan Per Albins tid har Sverige haft riktig demokrati. En demokrati utmärks just av att man ger folket omröstningsrätt i de viktigaste frågorna om hur samhällets ska styras och det existerar inte i svenska politik och har heller aldrig varit så sedan rösträtten kom till. Vi lever i en skendemokrati och så har det alltid varit. Svensken är för bakom ljust om vad demokrati innebär. Jag kan inte minnas någon gång då omröstningar har genomförts och följts. Högertrafiksomläggningen är ett exempel och även omröstningen om kärnkraften. /Ingemar Nilsson.”

”Birgitta, Jag skall självklart rösta, det ser jag nästan som en plikt. Men jag skall inte rösta brunt. Framförallt skall jag inte rösta på de partier som suttit sedan start och försatt oss denna sörja. Jag skall rösta på SD. /Särimner.”

”Birgitta Ohlsson är inte vem som helst. Hon är en av Sveriges genom tiderna mest extrema politiker och hon kan jämföras med partikollegan Cecilia Malmström som arbetar för att Europa och Sverige ska invaderas av miljoner människor från andra kontinenter. Birgitta Ohlsson vill avskaffa nationalstaterna och förordar att ”En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis.” /Carlos.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: