anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Invandrad muslimsk författare i Kanada varnar för mångkultur

”Att mångkulturen är ett stort misslyckande är redan uppenbart. Resultaten av detta samhällsexperiment inkluderar segregation, raserad välfärd, ökad brottslighet, arbetslöshet, bidragstagande och sänkta skolresultat, för att bara nämna några. Den muslimska, kanadensiska och islamkritiska invandraren, författaren och professorn, ursprungligen från Uganda, Irshad Manji, varnar för att mångkulturen som vi skapar idag helt enkelt inte fungerar.”

”Manji hävdar att människor över tid lär sig att det faktiskt är möjligt att debattera känsliga ämnen, vilket vi vet att islam är i Sverige. Vidare menar hon att om vi ångar på mot ett mångkulturellt samhälle skapar vi bara segregation. Hon anser att särbehandling på grund av religion inte är lämpligt, till exempel situationen där en man som av religiösa skäl inte vill samarbeta med kvinnor i ett grupprojekt på ett universitet där professorn vägrade ställa upp på en sådan särbehandling, vilket Avpixlat rapporterat om tidigare. Sådant leder bara till segregation anser hon och menar att vi istället måste uppmuntra till öppen debatt om just dessa ämnen. Slutligen anser Manji att man kan tolka Koranen på nya sätt som är bättre än de gamla avdankade tolkningarna.

I Kanada råder ett öppet debattklimat, även om islam, där media och debattörer inte räds att presentera och publicera alla typer av åsikter. Debatter handlar inte om att anklaga islamkritiker för rasism och främlingsfientlighet utan fokuserar på sakfrågor där debattörer och journalister har respekt för meningsmotståndarna, yttrande- och åsiktsfriheten, dvs ett motsatt tillstånd än det som råder i Sverige.”

(CITAT Avpixlat 2014-03-14)

H

tidning3 - Kopia

Invandrad muslimsk författare i Kanada varnar för mångkultur  Avpixlat 2014-03-14

Fler artiklar och nyheter om extremistiska islamister och attentat;

Muslimer dödshotar författare  Avpixlat 2011-12-15

Islam akut hot mot Väst enligt invandrad muslimsk professor i Kanada  Avpixlat 2014-03-13

Muslimsk hatpredikant inbjuden till Sverige igen  Avpixlat 2014-03-12

Många döda i ny muslimsk terrorattack i Nigeria  Avpixlat 2014-03-05

Muslimska Boko Haram mördade över 40 skolelever  Avpixlat 2014-02-25 (samma artikel som Expressen nedan)

Muslimska Boko Haram skjöt ihjäl och skar halsen av många kristna    Avpixlat 2014-02-17

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: