anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Stora problem med kriminella illegala i Norge

”Europa upplever ett stort tryck från personer som försöker ta sig olagligt in i Schengen-området. Många av de som olagligt passerar Europas yttre gränser är män som inte har grund för asyl. De livnär sig på kriminalitet och rör sig mellan de länder som ingår i Schengen-samarbetet. Ett av dessa är Norge och här jobbar polisen kontinuerligt med att leta rätt på, lagföra och utvisa illegala kriminella.”

”Några papper har de som grips nästan aldrig. Desto oftare har de däremot stöldgods, narkotika och vapen samt större summor pengar som erhållits genom att sälja stöldgods och narkotika. De flesta som grips är nordafrikaner. Att fastställa deras identitet är svårt och de medverkar sällan själva till det utan uppger ofta falska namn och ursprungsländer. 

Kriminella utlänningar som uppehåller sig olagligt i Norge har utvecklats till ett stort samhällsproblem. Många norrmän drabbas av deras kriminalitet, får sina hem länsade, utsätts för våld osv. En stor del av pengarna slussas ut ur Norge, till anhöriga i hemländerna eller i vissa fall till terrororganisationer.

Så här säger justitieminister Anders Anundsen (Frp):

– Det är inte OK att uppehålla sig olagligt i Norge och i synnerhet inte att dessutom begå brott. Detta skall bestraffas och de ska ut ur landet.”

(CITAT Avpixlat, artikel 2014-03-14)

För att kunna relatera denna artikel och uppgifter med Sverige, är det värt att veta att Sverige är det EU-land som (2012) tog emot flest asylansökningar relaterat till folkmängden (källa: UNHCR, Asylum Trends 2012). En jämförelse med våra nordiska grannländer visar;

  • Jämfört med Norge kom 4 ggr fler  asylsökande per invånare till Sverige.
  • Jämfört med Danmark kom 4 ggr  fler  asylsökande per invånare till Sverige.
  • Jämfört med Finland kom nästan 10 ggr fler  asylsökande per invånare till Sverige.

Ännu en sak att ha i åtanke är att ca 90 % av alla asylsökande i Sverige saknar giltigt ID. Hur många av dessa som sedan trots utvisningsbeslut stannar kvar i landet olagligt dvs blir illegala invandrare är osagt. Likaså är det osagt hur många illegala invandrare som tillkommer i gruppen av invandrare som aldrig ger sig tillkänna hos Migrationsverket eller andra myndigheter.

H

tidning3 - Kopia

Stora problem med kriminella illegala i Norge  Avpixlat 2014-03-14

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: