anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Vad som händer om vi fortsätter blunda

”Det är underligt hur luttrad man blir när vardagskriminaliteten blir så vanlig att man inte ens reagerar när man läser tidningen. Om du kollar på vilken nyhetssida som helst i Holland så är det samma visa hela tiden. Alltid är det hot och misshandel av tjänstemän och vandalisering av kommunala platser och fordon bland rubrikerna.

Det handlar alltså om brott som begås på bland annat bussar och tåg. Platser som förr ansågs trygga. Platser där tusentals pendlare och turister befinner sig varje dag. För några år sedan var det otänkbart att någon skulle vilja ha sönder bussfönster och hota konduktörer, men något har hänt. I Holland är det som sagt vardagsmat med hot och vandalism inom kommunal transport, samtidigt som fenomenen alltid var relativt okända i Sverige.

Därför har jag nu jämfört brottsstatistiken och dess kostnader mellan Holland och Sverige. Stämmer min rädsla att vi kommer uppleva en ökad otrygghet på buss och tåg i Sverige? Kommer det gå så långt som i Holland där konduktörer på flera linjer har poliseskort genom tågvagnarna? Och vad är den största orsaken till att hotbilden mot uniformerad personal överhuvudtaget existerar?”

(CITAT Avpixlat, artikel av Martina Aronsson 2014-03-19)

H

tidning3 - Kopia

Vad som händer om vi fortsätter blunda  Avpixlat, artikel av Martina Aronsson 2014-03-19 

Ytterligare artiklar i frågan;

Stenkastning mot spårvagn i invandrardominerad Göteborgsförort  Avpixlat 2014-03-13

Busstrafiken hotas efter stenkastning och vandalisering  Avpixlat 2013-09-01

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: