anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Debatten om rasism mot etniska svenskar

Debatten om rasism mot etniska svenskar blossade nyligen upp när Robert Hannah och Simona Mohamssons, båda (FP), fick en debattartikel om rasism mot etniska svenskar publicerad på DN Debatt.

Problematiken med rasism mot etniska svenskar har (SD) varit ensamma om att belysa i debatter i Sveriges riksdag, i debattartiklar och kampanjer i åratal. Att debatten nu välkomnas i den journalistiska värmen beror såklart på att avsändarna är folkpartister och inte sverigedemokrater, sånt får vi SD:are lära oss att leva med.

Men att vi varit först på bollen verkar ha skapat ett problem för vänstern, helt plötsligt vill de inte erkänna att rasism i Sverige kan drabba personer med etnisk svensk bakgrund. Man nästan häpnar över vilka riskabla kort vänstern tillåter sig att spela med för att i varje andetag försöka kasta en mörk skugga över (SD).

Det vi kan göra är att identifiera politiska lösningar som leder till att människor som lever i Sverige i första hand identifieras som svenskar och inte som ”blattarna i höghusen” eller ”svennehororna i villa villerkulla”.

(CITAT SD-Kuriren, Adam Marttinen (SD) insändare 2014-03-20)

H

tidning3 - Kopia

Debatten om rasism mot etniska svenskar  SD-Kuriren, Adam Marttinen (SD) insändare 2014-03-20 

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: