anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Slag och sparkar bakom stopp för integrationsprojekt

TROLLHÄTTAN Igår skrev vi om ett integrationsprojekt i Trollhättan som stoppats efter att barnen i ena gruppen känt sig otrygga varpå föräldrarna tagit sitt ansvar och satt stopp. Idag har det raljerats och ojats i såväl media som i sociala medier, där the usual suspects från sina trygga reservat talat om apartheid och gjort dylika infantila jämförelser.

Projektet gick ut på att två förskoleklasser från Sjuntorpsskolan söder om Trollhättan och två förskoleklasser från Kronan i det invandrartäta området Kronogården skulle simma ihop i mixade grupper en gång i veckan. Efter ett par gemensamma träffar fick dock föräldrar till en klass i Sjuntorpsskolan nog och satte stopp. Och medan Twitterpöbeln ropar “rasism”, kommer det nu fram vilka allvarliga saker som skett.

– Vi började protestera efter att det hänt allvarlig incidenter i gruppen. Det handlade om slag, hot och sparkar. Flera barn uttryckte hemma att de var oroliga och vill inte gå till skolan, berättar Carina Hall som är mamma till ett barn i en förskoleklass på Sjuntorpsskolan.

I brevet som föräldrarna skrev till rektorerna för skolorna skriver de bland annat att de gärna vill ha en fortsatt samverkan med Kronan, men i en annan form då man anser att det inte funnits tillräckligt med pedagoger och personal närvarande i badhuset.

Hall och övriga föräldrar är ledsna över hur det hela vinklats i media, och understryker att det inte har något med rasism att göra. Rektor Tina Berggren på Kronan säger till SVT att de valde att ta föräldrarnas reaktioner på allvar och att de nu ska titta på hur samverkan kan fortsätta.

(CITAT Avpixat 2014-03-20)

H

tidning3 - Kopia

Slag och sparkar bakom stopp för integrationsprojekt  Avpixlat 2014-03-20 

Några intressanta kommentarer till artikeln ”Slag och sparkar bakom stopp för integrationsprojekt” på Avpixlat;

”Risken är stor att det istället skapar fördomar och främlingsfientlighet, vilket vi inte vill.” Hmmm, om barnen betedde sig så illa som det rapporteras är det väl inte fördomar som skapas utan det handlar endast om en verklighet som ansvarsfulla föräldrar vill undvika för att skydda sina barn. /Björn Norström.”

”Jag har jobbat ute i Rinkeby och Tensta i 3 år i mitten av 00-talet och jag kan direkt säga utan omsvep att jag aldrig skulle vilja att mitt barn skulle umgås med någon skolklass därifrån. Det är konstant kaos. Dom är så skrikiga och bråkiga så det är överdjävligt. Många kan inte sitta still en sekund utan löplina borde sättas på dem. Tänk en kennel med instängda hundar som inte har rastas på länge. Såna associationer får man. Lärarna är mer eller mindre förnedrade och åtnjuter absolut noll respekt från eleverna. Dom är så vana så dom märker inte ens hur hunsade och förnedrade de är Överhuvudtaget är det endast papporna eller äldre manliga släktingar som ungarna lyder och har respekt för. Mammorna är sorgliga att se, döttrarna kan de kontrollera men sönerna, även mycket unga sådana kontrollerar istället mammorna.

Undantaget är en del tjejer som istället är grymma mönsterelever och får agera både lärare och föräldrar. Dom är mer vuxna vid åtta års ålder än vad deras brorsor någonsin kommer att bli. Sitter tysta som tända ljus och pluggar något så grymt. Det är hoppet för integrationen och de här orterna överhuvudtaget men de riskerar istället att giftas bort och får en slöja neddragen över ansiktet som examenspresent 🙂

Flera lärare, bibliotekarier, fritidspedagoger, personal på vårdcentralen m.m. slutade eller blev omplacerade under de år jag jobbade därute. Officiellt andra arbetsuppgifter men pratade man med dem enskilt angav de istället skäl som att de inte stod ut, att de inte orkade och helt enkelt mådde psykiskt dåligt. /meta.”

”Efter att ha haft ett barn på en skola i Rosengård i två år så har jag inga fördomar, jag har kunskap! Barnet går på en skola närmast utan närvaro av islam numer, inga problem längre. /mrhans.”

”Föräldrarna: ”Vi vill att våra barn ska få en positiv upplevelse av barn från andra skolor och kulturer.” En utmaning värdig en nordkoreansk turistguide. /Bergamott.”

”Jag tror på allvar att de som konsekvent vägrar att lyssna på vad Sverigedemokraterna säger, kanske i någon form åtminstone börjar beakta en del saker. Att alla andra partier ljuger som en häst galopperar, när de förnekar alla former av problem med vår invandring. Friktionen, våldet och alla problem som finns i Syrien, Somalia är ju inte av en geografisk karaktär, utan det är tyvärr i många avseenden kulturellt betingat.

En flygresa släcker inte ut århundraden av hat, hämndaktioner, klanmentalitet och våld som främsta problemlösare. Hatet, våldet och machokulturen blir ju inte kvar i deras hemländer, tack vare en flygresa på fem timmar… Vad tror våra politiker egentligen? Ska vi ta emot människor med den bakgrunden, så måste vi både ha resurser att hjälpa till, men också att ställa hårda krav. Och givetvis införa nolltolerans med alla former av dumheter som drabbar Sverige. Men självfallet att INTE ta emot över 100.000 människor per år. Att låta fler länder dela på ansvaret att ta emot flyktingar. Det är inte rasism, utan en ren och skär livsnödvändighet. /Pulle-Gull.”

”Många av de som jag känner som röstar på Miljöpartiet, Vänsterpartiet eller Socialdemokraterna pratar sig varma över hur viktigt det är att motverka rasism, främlingsfientlighet och ”fördomar”. De skriver putslustiga inlägg på Facebook om hur korkade och idiotiska Sverigedemokraterna och sverigedemokrater är. Man raljerar över hur någon korkad Sverigedemokrat ville lämna Sverige, för att slippa utlänningar. De gör sig lustiga över hur dumt sagt det var, då sverigedemokraten själv skulle bli en ”utlänning”. Men sanningen var att den som yttrade sin önskan om att lämna Sverige i själva verket ville slippa respektlösa och kriminella ghettosvenskar, och inte alls har något emot ”utlänningar” eller ”andra människor”.

Han var trött på hur flata vi är emot de som aktivt missköter sig. Han var trött på allt dalt och hur våra myndigheter låter ghettosvenskarna komma undan med precis vad som helst. Mina toleranta vänner som avskyr Sverigedemokraterna och som sitter och letar upp tramsiga nidbilder på Åkesson, är samma människor som aldrig för sitt liv skulle låta sina små telningar gå i någon av alla de där skolorna i förorten där det konstant råder lågfrekventa krig istället för undervisning. Mina SD-hatande bekanta och vänner skulle aldrig någonsin besöka ett bad där ghettosvenska ungdomar sätter dagordningen och lever rövare.

En av de mest drivna SD-hatarna har en yngre pojke i kanske elvaårsåldern. Han och en kamrat skulle gå på bio ensamma en lördag, mitt på dagen. Biobesöket inkluderade ett besök på Burger King. På restaurangen blev de två småkillarna ”uppvaktade” av en grupp arga ghettosvenska ungdomar. Ungdomsgänget följde efter pojkarna bort till biografen. När filmen var slut så skulle min väninnas son och hans kamrat hemåt. Det slutade med att båda elvaåringarna blev bestulna på sina jackor, mobiltelefoner och hemnycklar av ungdomsgänget som hade väntat in dem till dess att filmen var slut. En av dem blev dessutom örfilad flera gånger innan ungdomsgänget var nöjda. Jag kan säga att de SD-hatiska inläggen blev färre efter den händelsen…

Lite fakta om mina SD-hatande vänner: 
Ingen av dem bor i förorten eller bor grannar med ”aktiva storfamiljer” (läs: invandrarfamiljer med många barn). 
Inga av deras barn går i en skola där det övervägande finns barn med utländsk bakgrund. 
De arbetar på strikt ”vita” arbetsplatser. 
De besöker aldrig några äventyrsbad, där majoriteten av besökarna är ghettosvenskar (empatilösa, aggressiva, lättkränkta och hotfulla människor från förorten).
De besöker aldrig några Lek- & Busland där stora delar av besökarskaran är invandrare. 
De går dock väldigt gärna på galor och demonstrationer mot ”rasism” och ”högerextremt våld”, men inte ett ord om vänstervåldet som är precis lika illa som allt annat våld.
De säger sig vara helt fördomsfria och öppna för ”andra kulturer” – men sanningen är att det inte finns några mer inskränkta människor än de själva. Och de ser inte ens den totala bristen på logik.
De skulle hellre dö än att rösta på Sverigedemokraterna, men de vill inte för sitt liv beblanda sig eller sina barn med ”fel” människor.

Tala om hyckleri! /Pulle-Gull.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: