anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Gängen tar över invandrartäta Hageby i Norrköping

”Problemen med kriminella ungdomsgäng har under en längre tid blivit allt större i det invandrartäta området. Situationen uppfattas nu som så alarmerande att kommunpolitiker tillsammans med representanter för polisen, socialförvaltningen, skolan och den lokala fritidsgården i onsdags kväll samlades för ett extrainsatt möte. så här kommenterar Lasse Eriksson på Norrköpingspolisens ungdomssektion situationen:

– Vi har känt att det legat och pyrt i området under ett års tid, men att det skulle bli så här, det hade vi ingen aning om.

I Hageby ligger ett butikscentrum som heter Mirum Galleria och platsen tycks ha blivit en träffpunkt för områdets ungdomsgäng. Lasse Ericsson igen:

– Mirum har blivit ett stort uppehållsrum med en katt-och-råtta-lek mellan ungdomarna och väktarna. De väktare vi pratat med upplever det som “ett rent helvete”. I tisdags fick vi in en anmälan om att tre tjejer rånat en man. Och när sådant här händer vågar väktarna inte alltid ingripa. De är rädda, för de här ungdomarna ger sig inte. En del av dem är bara 12-13 år, men de har en otrolig attityd.

Norrköpings Tidningar (NT) rapporterar om ovanstående och i artikeln uttalar sig förutom Lasse Ericsson även Anne Asp, chef för Norrköpings polisområde. Föga oväntat uppvisar såväl de intervjuade poliserna som NT:s reporter en total beröringsskräck inför problemets kärna, nämligen att det är fråga om en i hög grad invandrardominerad stadsdel och att de stökiga ungdomsgängen med största säkerhet till mycket stor del utgörs av ungdomar med utomvästlig, asylrelaterad invandrarbakgrund.”

(CITAT Avpixlat 2014-03-21)

H

tidning3 - Kopia

Gängen tar över invandrartäta Hageby i Norrköping  Avpixlat, artikel 2014-03-21

Ytterligare artiklar i frågan;

Mörkhyade tonårsflickor knivrånade man  Avpixlat 2014-03-19

Mörkhyade ynglingar begick brutalt rånförsök  Avpixlat 2014-03-08

Rånad av invandrargäng vardag för unga svenskar i förorterna  Avpixlat, artikel 2014-02-26

Unga som utsätts för rån  SR, radioprogram Studio Ett 2014-02-26

Nästan 100 hot och attacker mot polis i invandrartäta Järva  Avpixlat 2014-02-25

Invandrare ”krigar” mot svenskar med rån  DN, artikel 2006-03-25

Vi krigar mot svenskarna – unga rånare om hur och varför de begår brott  C-uppsats i sociologi/kriminologi av Petra Åkesson, Lunds universitet 2006

Några läsvärda kommentarer till artikeln ”Gängen tar över invandrartäta Hageby i Norrköping” på Avpixlat;

”Det är märkligt att politiker och myndigheter alltid tas på sängen över ett eskalerande problem som ”legat och pyrt” länge. På samma sätt som polis och politiker överraskas av invandrargängens växande våldsamhet har ryssarna skrämt livet ur svenska politiker så mycket att alla nedrustningspartier nu är överens med SD om att Sverige behöver ett försvar. Fast de presenterar förstås iden som sin egen… /Vendela.”

” ”Att det skulle bli så här hade vi ingen aaaaning om”? Nej, och det är väl det som är felet i dagens samhälle? Att tänka två steg till är tydligen förbjudet. /Magica de Hex.”

”Samhället bryter ihop bit för bit. Till och med poliser blir misshandlade nuförtiden. Vilket fint samhälle vår politiska elit har skapat! De borde skämmas och offentligt be om ursäkt för sitt undermåliga styrande men det har de inte ryggrad till. /Hatten68.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: