anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

M och MP: Ökad invandring ska ge mer pengar till välfärden

Det finns inga fakta och incitament som styrker påståendet att ”Ökad invandring ska ge mer pengar till välfärden” vilket M och MP går ut med. Påståendet är inte bara felaktigt, det inte bara tangerar lögn, utan påståendet är ren galenskap utifrån den redan alltför stora och ansvarslösa invandring Sverige har. Har dessa politiker en dold agenda som fullständigt vill dränera Sverige ekonomiskt, och förstöra landet socialt vilket blir fallet med skenande arbetslöshet, bidragsberoende, brottslighet, segregering och utanförskapsområden.

Om man först tittar på massinvandringens kostnader. Sveriges BNP uppgick till 3 634 miljarder kronor år 2013. Flera oberoende källor anger invandringens kostnader till runt 2,5%. Flera ansedda utredare vill snarare fastslå invandringens kostnader till ca 3%. Invandringskostnader om 2,5% av BNP år 2012 betyder ca 90 miljarder kronor (per år). Som jämförelse kan sägas att hela svenska sjukvården kostade ca 59 miljarder år 2012, och där finns det milt sagt en del kvar att önska vad gäller vårdplatser, kötider, antal läkare etc.

Sveriges arbetslöshet är hög och har en negativ utveckling, med störst arbetslöshet i låglöneyrken. Det går inte alls ihop med en stor invandring av i huvudsak lågutbildad arbetskraft. Invandrare från icke väst länder, länder i Mellanöstern och Afrika, är ofta mycket dåligt utbildade. Utredningar har påvisat att det tar i snitt ca 7 år innan en nyanländ får ett arbete, och eftersom det är ett genomsnitt innebär det att det för vissa invandrare dröjer 10 år innan de får ett arbete, och vissa kommer aldrig in på arbetsmarknaden.

MER MASSINVANDRING Den moderatledda regeringen och Miljöpartiet står i begrepp att presentera lagförslag som ytterligare avreglerar den utomeuropeiska arbetskraftsinvandringen till Sverige. Detta skall enligt migrationsminister Tobias Billström (M) ge mer pengar till skolan, vården och omsorgen.

Det beskedet gav Billström på ett seminarium på Sydsvenska handelskammaren i Malmö på tisdagen. Med diverse selektivt utvalda exempel om behov av spetskompetens i vissa sektorer försökte migrationsministern leda bort uppmärksamheten från det obekväma faktum att arbetskraftsinvandringsuppgörelsen mellan regeringen och MP kantats av fiaskon och missförhållanden.

Billströms vittnesmål bekräftar att den omfattande avregleringen inte har lett till att svenska företag hittat den spetskompetens de behöver. I stället har reformen lett till ett enormt överutbud av låg- eller outbildad arbetskraft som pressar ned lägstalönerna. Reformen har också inneburit ett cyniskt utnyttjande av utländsk arbetskraft, oftast av utländska arbetsgivare i en härva av svartjobb och fusk som konkurrerat ut skötsamma företag. Reformen har därtill använts som ett sätt att köpa sig ett liv i Sverige för den som misslyckats att ta sig hit asylvägen och blivit en lukrativ gren av människosmugglarnas verksamhet.

Nu aviserar alltså ministern att regeringen tillsammans med MP, ett av riksdagens mest invandringsextrema partier, avser att gå vidare med denna reform. Bland annat handlar det om att den som avslöjats med att ljuga om sina asylskäl i stället ska kunna “byta spår” och ges möjlighet att stanna som arbetskraftsinvandrare om denne kan hitta någon som är beredd att erbjuda en skenanställning. Hur många ingenjörer, datorspelutvecklare och andra spetskompetenta personer Billström tror ska komma de svenska företagen till gagn på det sättet är oklart.

CITAT Avpixlat 2014-03-25

H

Källor;

BNP – Sverige  Ekonomifakta.se

Arbetsförmedlingen – Statistik och Prognoser  Arbetsförmedlingens hemsida

H

tidning3 - Kopia

M och MP: Ökad invandring ska ge mer pengar till välfärden  Avpixlat 2014-03-25 

Ytterligare artiklar om invandring;

Vinstlotter blev börda  Avpixlat 2014-03-25

Jag punkterar ”Oss alla”:s debattinlägg i DN  Ted Ekeroth (SD) blogginlägg 2014-03-21 

SD-Kuriren granskar: Oss Allas påstådda punktering av påstådda myter om invandringen  Paula Bieler och Linus Bylund (SD) artikel 2014-03-24

SDU bemöter DN-artikel: Massinvandring eller välfärd?  Jeff Ahl och Gustav Kasselstrand (SDU) artikel 2014-03-24

SCB: Antalet asylsökande från Syrien har fördubblats  Avpixlat 2014-03-20 

Alliansen har inte greppet om utgifterna  GP, debattartikel partiledare Jimmie Åkesson (SD) 2014-02-26

Invandringen till Europa ökar och är alltmer okontrollerad  Avpixlat 2014-02-25

Ska Sverige bli en humanitär stormakt?  Dagens Samhälle, artikel Gunnar Sandelin 2013-12-12

Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna  DN Debatt, artikel av Gunnar Sandelin, 2010-11-28

Några läsvärda kommentarer till artiklarna på Avpixlat;

Så här säger Billström: ”Vi gör det enklare för en asylsökande som fått avslag på sin ansökan att istället få tillstånd som arbetskraftsinvandrare.”

►Vad han egentligen menar: ”Trots att vi har världens slappaste invandringspolitik så kan inte ens migrationsverket acceptera de mest uppenbara asyllögnerna. Så kan vi inte ha det: -Det måste därför finnas alternativa vägar in i det svenska samhället för precis alla på hela jorden!!.

Billström igen: ”För att utveckla välfärden behöver vi bli fler som arbetar mer.”

►Fel igen Tobias. Vi behöver INTE bli fler som arbetar mer. De som inte arbetar behöver däremot bli FÄRRE… Om, säg, en halvmiljon invandrare på bidrag skulle åka tillbaka till sina hemländer (inte på semester..), så skulle det däremot göra UNDERVERK för välfärden. /ichthyostega.”

”Följande Fakta säger att detta är en ren lögn! För att den Svenska välfärdsstaten ska gå runt ekonomiskt så måste 80% av den arbetsföra befolkningen arbeta, 2012 så arbetade 84% av de Svenskfödda i landet motsvarande siffra för de utlandsfödda var då 57%Detta betyder att invandrarna som grupp inte ens betalar kostnaderna för sin egna existens i Sverige! Invandringen är med andra ord en ekonomisk katastrof för Sverige! /AB Sverige.”

”Med den logiken borde Rosengård, Hallunda, Fittja, Rinkeby, Tensta, Biskopsgården mm vara rena paradisen. I verkligheten är det givetvis tvärt om, dvs på gränsen till katastrof. 80 % av de 90 % invadrare som bor i Rosengård försörjs till 100 % med skattepengar till kostnader uppgående till miljardbelopp varje år. Hur fan tänker man undrar jag??! /davictus.”

Forskning visar att invandring är bra för ett land om och endast om:

1) Invandrarna har lika hög bildningsnivå som i landet de invandrar till  och

2) Invandrarna intergrerar sig i sitt nya land.

Är det svårt att förstå?

Problemen i MENA-länderna kan inte lösas med migration. För varje pseudoflykting som lockas till Sverige för ett liv på svenskarnas bekostnad så finns det 1000 st kvar som inte har möjlighet att ta sig hit. Vill du ge dessa ett bättre liv så måste du hjälpa dem på plats./ichthyostega.”

Ena dagen säger han att massinvandringen skall betala vår välfärd, och andra dagen vill han att de övriga EU länderna skall avlasta oss från den stora invandringen och ta emot lika många invandrare som vi. Om det nu är en så stor vinst som han påstår, varför inte försöka få hit ändå fler så vi kan lägga ner hela vår exportindustri och bara satsa på mer invandring? Är han riktigt nykter den mannen? /Tomas O’Maely.”

”Bara att titta på Malmö. Officiellt 16 % arbetslöshet. 1 miljard i socialbidragskostnader och kommunstöd från staten på 4 miljarder om året. Vinstlott? /WaylonJennings.”

”Jag har länkat till detta förr men det tål att upprepas att i Kanada ses svensk invandringspolitik som katastrof och skräckexempel. http://www.theglobeandmail.com…    /Björn Norström.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: