anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

LEDARE: När barn och idioter får makten

Varje dag ser man nya exempel på dumskallarnas makt. Häromveckan var det en juridikdocent vid Mittuniversitetet som tvingades vända sig till Diskrimineringsombudsmannen eftersom han inte fick så kallat meriteringsstöd, med motiveringen att stödet var förbehållet kvinnliga docenter.

Alltså. Universitet ska bestå av de skarpaste hjärnorna, inte dem vars främsta merit är att de saknar snopp. Detta ensidiga fokuserande på de ”stackars missgynnade” kvinnliga forskarna, är en av förklaringarna till att standarden på våra högre utbildningsinstitut sjunker för varje dag som går.

CITAT Dispatch International, ledarartikel av Ingrid Carlqvist 2014-03-26

Nyligen nåddes vi av nyheten om att en vikarie på Internationella engelska gymnasiet i Stockholm vid namn Anton Stigermark, fick sluta med omedelbar verkan sedan några elever twittrat om det faktum att Stigermark är Sverigedemokraternas ungdomsförbunds (SDU) kulturpolitiske talesperson.

Och? Sverige är en demokrati och det betyder att alla människor har rätt att engagera sig i vilket politiskt parti de vill. I dag har Sverigedemokraterna opinionssiffror på en bra bit över 10 procent, men att vara aktiv i partiet ska alltså innebära yrkesförbud? Att en skola tar intryck av snorungar som twittrar ”Det är inte okej att rasifierade, muslimer, judar, hbtq-personer mm ska behöva känna sig otrygga i skolan”, och likt Stasi rycker ut och sparkar en för övrigt duktig lärare är minst sagt oroväckande. Hysterin runt SD, väl uppbackad av sjuklöverns främsta företrädare, har lett till att Sverige dag för dag närmar sig det totalitära samhället där bara vissa utvalda och godkända personer kan få offentliga uppdrag.

CITAT Dispatch International, ledarartikel av Ingrid Carlqvist 2014-03-26

H

tidning3 - Kopia

LEDARE: När barn och idioter får makten  Dispatch International, ledarartikel av Ingrid Carlqvist 2014-03-26

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: