anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Farage krossar Clegg i debatt

STORBRITANNIEN På onsdagskvällen drabbade Nigel Farage från UK Independence Party samman med Nick Clegg, Storbritanniens vice premiärminister tillhörande Liberaldemokraterna. Huvudämnet för debatten var EU. Enligt en undersökning anser 57 procent att Farage vann debatten, mot 36 procent för Clegg.

CITAT Avpixlat 2014-03-27

H

tidning3 - Kopia

Farage krossar Clegg i debatt  Avpixlat (med länk till debatten) 2014-03-27

Ytterligare artikel i ämnet;

Alliansen har inte greppet om utgifterna  GP, debattartikel partiledare Jimmie Åkesson (SD) 2014-02-26

Invandringen till Europa ökar och är alltmer okontrollerad  Avpixlat 2014-02-25

Ska Sverige bli en humanitär stormakt?  Dagens Samhälle, artikel Gunnar Sandelin 2013-12-12

”MISSLYCKANDET KOMMER ATT FÅ KATASTROFALA FÖLJDER”  NEO, intervju med Niall Ferguson nr 5/6  2013

Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna  DN Debatt, artikel av Gunnar Sandelin, 2010-11-28

Några intressanta kommentarer, till debatten mellan Farage och Clegg, på Avpixlat;

”Svensk debatt baseras mer på personangrepp och demonisering än vad brittisk debatt gör. Brittisk debatt är mer saklig och sansad. Här i Sverige kallar tex vissa debattörer våra grannländer för nazister, efterbliven kultur mm. Svensk debatt är på en fruktansvärt låg nivå. Det märker man inte minst när man jämför med andra länder. /Suopera.”

Haha Wow! Tänk om vi hade kunnat haft det här debattklimatet i Sverige. Så gott som hela publiken applåderar ju Nigel Ferage när han pratar om hur skadlig en fri ”rörlighet” inom EU är. Vi skulle behöva någon av hans kaliber i den svenska debatten för att få lite action här också. Jag skulle för övrigt betala hur mkt som helt för att se Nigel Ferage möta Reinfeldt, Bildt, Birgitta Olsson, eller någon annan av EU-hyenorna i den debatt. /TheManhattanSkyline.”

”En sådan här debatt kommer vi aldrig få se i Sverige! Både Nick och Nigel var överens: FOLKOMRÖSTNING! (om EU medlemskap). /Tenore36.”

”Man blir nästan tårögd när man ser en seriös debatt utan pajpastning och rassekortet i rockärmen.. Tycka vad man vill om deras åsikter så är detta en seriös debatt på hög nivå vi i Sverige bara kan drömma om… Tyvärr.. /Tommy.”

”Vilken nyanserad debatt i UK jämfört med Sverige. I UK respekterar man varandra trots stora åsiktsdifferenser. I Sverige hade rasistkortet kommit upp som argument nummer ett! /Tricky Dick.”

Jag tror ingen generellt är emot det frihandelsavtal som existerar inom EU. Som du säkert hörde i videon är inte ens Nigel Farage motståndare till att vi ska kunna handla från andra EU-länder utan att behöva betala strafftullar. Problemet är vad vi har fått på köpet med EU-medlemskapet. Till medlemsskapets MÅNGA avigsidor hör:

*EU har gett oss en rumän zigenare i varje gathörn.

*Jordbrukssubventioner till välmående bönder och kungafamiljer.

*Fler välbetalda byråkrattjänster och mer byråkrati.

*Svensk lag stiftas i Bryssel.

*EU har både i teori och praktik reducerat Sverige från en suverän nation till en delstat. I takt med att vi lämnar över mer makt till EU, minskar vi vår egen. Vem vet om vi tillåts ”återuppstå” som nation om vi lämnar om tio år?

*Ett politiskt system som ingen egentligen förstår sig på (en komplicerad kombination av maktdelningsprincip och parlamentarism för den som är intresserad).

*En omfattande och långvarig ekonomisk kris i sydeuropa orsakad av en kombination av revisionsfiffel och vansinnet i att fattiga och rika länder delar samma kreditvärdering tack vare €.

*Orwelliansk övervakning på skattebetalarnas nota. Hej FRA!

*Interventionistisk utrikespolitik

*Vansinniga förbud mot svensk matkultur, jag talar förstås om att snuset, ostkakan och kanelbullen. Jag kan meddela dem om att de får slita kanelbullen ur min kalla, döda hand. Likadant med snuset och ostkakan.

Det här är bara ett axplock av alla de vansinnigheter som sker över våra huvuden. Det värsta av allt är ändå den allmänna kunskapen, eller ska jag kanske säga okunskapen när det gäller EU. Allt detta sker i ett land långt borta, av människor vi aldrig känner till och än mindre röstat på. Makten har förflyttats ännu längre bort från gemene man och ingen har egentligen protesterat. /Nattvaktarstat.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: