anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Harvardprofessorn Niall Ferguson talar klarspråk om massinvandringen

Det påstås i media att var och en som kritiserar massinvandringen från främmande kulturer är ”rasist” eller/och ”främlingsfientlig”. Detta ingår i de olika former av totalitära härskartekniker som vänstern använder för att tysta ner sina ideologiska motståndare. I avsaknad av rationella argument försöker de smeta ner motståndarna med enfaldiga skällsord.

Niall Ferguson är född i Skottland och är numera professor i historia vid Harvarduniversitetet i USA (som räknas som ett av världens främsta universitet).

Dessutom är han rankad som en av världens ledande intellektuella enligt MIT Technology Review.

Ferguson inleder med att tala om integrationen av invandrare i Sverige. Han anser att denna är ett ”katastrofalt misslyckande” och att detta misslyckande ”riskerar att utvecklas till en verklig kris, till och med ett hot mot stabiliteten i ett land som Sverige”.

Här i Sverige förnekar ju etablissemanget blankt att det skulle finnas några egentliga problem med invandringen – eller snarare: ETT problem finns det, nämligen svenskarnas ”rasism” och ”främlingsfientlighet”.  Om inte vi svenskar vore ett så missunnsamt och elakt folk, skulle allt flyta på hur fint som helst. Men som bekant är ju många av oss inte alls pigga på att behöva försörja hundratusentals eller miljontals improduktiva främlingar, och inte heller vill vi fråntas vår egen kultur och våra hävdvunna levnadsmönster för att det ska ”passa” främlingarna.

På frågan om vad han anser om vänsterns förklaringar om ”sociala orättvisor” osv., svarar Ferguson att det tyvärr finns alltför få studier i ämnet men att han lutar åt att orsaken till den katastrofalt misslyckade integrationen främst ligger i att den skandinaviska välfärdsstaten oavsiktligt uppmuntrar folk att inte arbeta. Tesen om ”främlingsfientlighet” tror han däremot INTE på.

Han säger tom. att Skandinavien nog borde ha haft samma policy som Japan, och att kanske ”hela strategin bakom att öppna dörrarna för asylsökande [är] det enskilt största misstaget i Skandinaviens moderna historia.”

Ferguson säger alltså att man aldrig ens borde ha börjat släppa in asylinvandrare!

Ferguson är pessimistisk om Europas framtid. Han pekar på flera problem. Förutom den misslyckade integrationen av invandrare, som har både en ekonomisk och en kulturell aspekt, så är han mycket kritisk till EU-projektet. Han kallar EU för ”dysfunktionellt” och den gemensamma valutan en ”katastrof i sig”, då det är omöjligt att ha en gemensam valuta utan tex. en gemensam skattepolitik. Om invandringen säger han vidare att problemet med Europa är ”att man inte kan hantera och integrera invandrare. Och det här misslyckandet kommer att ha katastrofala följder, utan tvivel. Jag tror inte det finns något som oroar mig mer.”

Vi är många här i Sverige som delar Fergusons oro över framtiden. Vi upplever att vårt samhälle alltmera förändras till det sämre på grund av den ansvarslösa invandringspolitiken. Dessutom är vi oerhört illa berörda över att inte ens tillåtas diskutera vår oro offentligt utan att råka ut för obehagliga repressalier från den totalitära vänster som tydligen infiltrerat etablissemanget här i landet.

CITAT Avpixlat, referatartikel av signatur Sunnyman6 2014-03-29

H

tidning3 - Kopia

Harvardprofessorn Niall Ferguson talar klarspråk om massinvandringen  Avpixlat, referatartikel av signatur Sunnyman6 2014-03-29 (originalartikel nedan)

”MISSLYCKANDET KOMMER ATT FÅ KATASTROFALA FÖLJDER”  NEO, intervju med Niall Ferguson nr 5/6  2013

Ytterligare artiklar om invandring;

SCB: Antalet asylsökande från Syrien har fördubblats  Avpixlat 2014-03-20 

Alliansen har inte greppet om utgifterna  GP, debattartikel partiledare Jimmie Åkesson (SD) 2014-02-26

Invandringen till Europa ökar och är alltmer okontrollerad  Avpixlat 2014-02-25

Ska Sverige bli en humanitär stormakt?  Dagens Samhälle, artikel Gunnar Sandelin 2013-12-12

Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna  DN Debatt, artikel av Gunnar Sandelin, 2010-11-28

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: