anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Granskning Sverige granskar antiziganismen på Sheraton

citat4 - Kopia GRANSKNING I söndagens avsnitt av Granskning Sverige tar programmakarna en närmare titt på den påstådda diskrimineringen av en zigensk kvinna på Hotell Sheraton i Stockholm nyligen. Finskzigenska Diana Nyman, som var inbjuden att tala på en tillställning om zigenarnas historia, uppgav att hon nekades inta frukost i hotellmatsalen pga att hon är zigenare. Hotellet utsattes för ett enormt mediedrev och även regeringen deltog i uthängningen av “antiziganisterna”. Men många oklarheter kring “brottet” finns.

Den perfekta tajmingen konstateras – att historien slogs upp precis samma dag som integrationsminister Erik Ullenhag (FP) och regeringen presenterade den så kallade vitboken om hur Sverige har behandlat zigenare i historien. Regeringen agerade utan att någon utredning av vad som inträffat gjorts. Man hotade Sheraton med att säga upp bokningsavtalen med hotellet och tvingade hela hotell- och restaurangbranschen till ett krismöte. Medierna rasade och hade bilden klar för sig. Nyhetsrapporteringen var hårt vinklad och ingen var intresserad av fakta som kunde motsäga att hotellet ägnat sig åt rasistisk diskriminering.

Granskning Sverige tar det ansvar som övriga medier i sin politiserade agenda undandragit sig och ställer de obekväma frågorna till dem som regisserade föreställningen. Det framkommer också att Sheratons ledning belagts med ett informellt yppandeförbud att inte berätta sin version av det inträffade för någon. Man vågar inte av rädsla för vilka konsekvenser det kan få för verksamheten.citat4

CITAT Avpixlat 2014-04-06

H

tidning3 - Kopia

Granskning Sverige granskar antiziganismen på Sheraton  Avpixlat 2014-04-06 (med länk till radioprogrammet)

Ytterligare artiklar i frågan;

Zigenare i Storbritannien lever gott på bidrag  Avpixlat 2014-04-04

EU-tiggare bryter sig in och ockuperar studentbostäder  Avpixlat 2014-03-28

Svenska folket vill införa tiggarförbud  Avpixlat 2014-03-16

EU:s öppna gränser röjer väg för organiserad brottslighet  Avpixlat, insändare av Tommy Hansson (SD) 2014-02-18

Att tillåta tiggeri försvårar för romerna att integreras  DN 2014-02-08

Polisen: ”Tiggarna ofta del av kriminella ligor”  Skövde Nyheter 2013-05-22

Förbjud tiggeri i hela landet  SVD, insändare av Kent Ekeroth (SD) 2011-04-22

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: