anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Rädda barnen – en alltmer extremistisk organisation

citat4 - Kopia OSMAKLIGT Rädda Barnens vice ordförande, Jorge Londono, har under en längre tid gjort en rad märkliga utspel. Nu är det dags igen. På Twitter går Londono till vulgärt sexistiskt angrepp på Kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande, Sara Skyttedal. I en tweet uppmanar han henne att äta hans avföring.

Londono befinner sig långt up på vänsterkanten politiskt. Därför är det nu alldeles tyst från vänsterfeminister och andra vänsteraktivister som annars brukar larma högljutt så snart en (vänster)kvinna får utstå något som kan tolkas som en sexistisk kommentar.

Det är inte första gången Londono är grov i munnen på Twitter. Han har tidigare bland annat också uppmärksammats för att ha hånat svenska städer och för att ha ställt sig bakom nyrasistisk separatism – vita personer bör enligt Londono inte få delta i debatten.

Avpixlat har sökt Rädda Barnen för en kommentar om det är förenligt med organisationens värdegrund och uppförandekod att tilltala en kvinna och politiker på det här sättet. citat4

CITAT Avpixlat Rädda Barnens vice ordförande till KDU:s kvinnliga ordförande: “Ät mitt bajs!”  2014-04-17

 citat4 - Kopia Vad tänker ni på om ni hör orden ”Rädda Barnen”? Utsatta ungar som får en röst tack vare viktigt ideellt arbete?

Det gjorde jag, tills jag i förra veckan läste en arg debattartikel på Nyheter 24 av vice ordföranden för Rädda Barnens ungdomsförbund. Nu tänker jag på ”vithet”. På att omvänd rasism är ”något lika ickeexisterande som en rektangulär cirkel”. På ”public service:s skrämmande utveckling mot så kallad opartiskhet”. Orsaken är att den vice ordföranden, Jorge Londono, tycks tillhöra den lilla men ytterst högljudda grupp antirasister som anser att hudfärgen är avgörande för någons rätt att uttala sig om rasism. Att vita debattörer ska stå tillbaka. Inte för att deras åsikter är mindre välargumenterade utan på grund av något de inte kan göra något åt: sin hudfärg. citat4

CITAT DN Rädda barnen från extremism  2014-03-03

citat4 - Kopia SD-HATET Rädda Barnens ungdomsförbund har under senaste tiden ägnat allt mindre tid åt barns välfärd och mer åt att diskutera könsneutrala toaletter, vilka som är “rasifierade” nog att vara antirasister och hata oliktänkande. När förbundet nyligen fortsatte SD-hetsen även på sin Facebooksida började medlemmarna få nog och ifrågasatte utspelet. Tråden raderades men lyckligtvis har vi den sparad. citat4

CITAT Avpixlat SD-hets från Rädda Barnens ungdomsförbund  2014-04-04

citat4 - Kopia ÄNGSLIGT Rädda Barnens ungdomsförbund har varit extra produktiva på sistone – krav på könsneutrala toaletter, beklagande över att vita splittrar den så kallade antirasistiska rörelsen och nu krav på att demokratin sätts på undantag och SD och partiets ungdomsförbund ska portas från landets skolor. citat4

CITAT Avpixlat Rädda Barnen: Stoppa SD:s skolbesök 2014-03-24

citat4 - Kopia TOALETTREVOLUTION Rädda Barnens ungdomsförbund, vars företrädare nyligen beklagade sig över de alltför högljudda icke-rasifierade antirasisterna, tar sig nu an nästa viktiga fråga – könsneutrala toaletter.

Istället för att spendera resurserna på vad organisationens namn antyder, ska man med början på tisdag sätta upp könsneutrala toalettskyltar runtom i Karlskrona. Syftet är att framtidens toaletter ska göras könsneutrala. citat4

CITAT Avpixlat Rädda barnens ungdomsförbund prioriterar 2014-03-03

citat4 - Kopia NÄSSJÖ Asylstafetten heter ett jippo som går ut på att ett gäng tidigare gömda – illegala invandrare alltså – med assisterande godhetsapostlar drar från stad till stad för att beklaga sig över världens mest liberala invandrings- och flyktingpolitik med målet att göra denna ännu mer slapp. Spektaklet sponsras av en rad organisationer, bland annat Rädda barnen som representeras av Jorge Londoño från ungdomsförbundets styrelse. En märklig figur som tar tillfället i akt att håna städerna som besöks.

På tisdagen befann sig Asylstafetten i Nässjö. På Twitter spyr V-sympatisören Londoño, ursprungligen från Colombia, ut sitt hat mot orten: “Är i Nässjö, kanske Sveriges fulaste ortnamn, tätt följt av Ödeshög och Örkelljunga” och “Åker Krösatågen från Nässjö till Värnamo. Finns det ett fulare namn på ett tågbolag; räck upp en hand och ät upp den“.

Utöver sitt uppdrag hos Rädda barnen är Londoño även vice ordförande för Sveriges ungdomsråd. citat4

CITAT Avpixlat  Infantilt utspel av Rädda barnen-representant 2013-07-25

H

tidning3 - Kopia

Artiklar citerade ovan;

Rädda Barnens vice ordförande till KDU:s kvinnliga ordförande: “Ät mitt bajs!”  Avpixlat 2014-03-17

Rädda barnen från extremism  DN 2014-03-17

SD-hets från Rädda Barnens ungdomsförbund  Avpixlat 2014-04-04

Rädda Barnen: Stoppa SD:s skolbesök  Avpixlat 2014-03-24

Rädda barnens ungdomsförbund prioriterar  Avpixlat 2014-03-03

Infantilt utspel av Rädda barnen-representant  Avpixlat 2013-07-25

Företrädare för Rädda Barnen hatisk mot Nässjö  HöglandsNytt 2013-07-24

Rädda Barnens ungdomsförbunds ordförande Jorge Londono vilken kritiseras här har tidigare skrivit;

Till vita antirasister: sluta splittra vår rörelse  Avpixlat Nyheter 24, artikel av Jorge Londoño 2014-02-24

Några läsvärda kommentarer till artiklarna ovan;

”Ett omoget barnsligt och meningslöst tyckande av en person som företräder en hjälporganisation som ska vara neutral. Och i framtiden kommer jag att välja andra hjälporganisationer för mitt personliga stöd. /Mikael Wallin.”

”Som stockholmare vill jag inte nämnas i samma mening som denna förvirrade människa – detta är inte en person som representerar oss på något sätt. Jag är osäker på om det är     1. Jorge själv     2. Tokvänstern     3. Rädda barnen     som visar sitt rätta ansikte här. Patetiskt är det.”

”Jag och min familj har dragit in vårt månadsbidrag till Rädda Barnen. Skrämmande läsning!”

”Och där försvann all lust att ha med Rädda Barnen att göra. Glöm att ni får mina pengar.”

”Rädda barnen från Jorge Londono. /Nilsv.”

Jag brukar donera pengar för välgörande ändamål, organisationer som gör, eller försöker göra skillnad.

”Barn är väldigt viktiga. De är vår framtid, och därför väldigt viktiga att vi tar hand om. Men denna Jorge Londono är i mina ögon en byfåne. Ja, jag vet att man inte ska ägna sig åt personangrepp, och normalt sett gör jag inte det. Men Londono har (än en gång) gått för långt, precis som flera av sina kraftigt vänsterorienterade vänner som använder twitter som sin personliga latrintunna för att ösa sitt hat över andra. Och som representant för rädda barnen får hans infantila kommentarer negativa följdverkningar för hela organisationen. Jag skänker aldrig en krona till denna organisation, med sådana representanter, istället kommer jag att göra mitt bästa för att informera andra om vad det är för några som sitter i styrelsen där. Ju fler som bojkottar rädda barnen, desto bättre är det. Det finns många andra, mindre organisationer som är jätteglada för varje krona de får in, och de skulle aldrig ens drömma (mardrömmar) om att häva ur sig på detta sätt.

Jorge Londono, du är en skam för rädda barnen. Robert Aschberg borde, om han hade varit det allra minsta objektiv, rak och ärlig, jagat dig i nästa ”trolljägarna”. Ditt förpubertala tweet (senaste i raden då), har inte bara sårat en kvinna, det har (än en gång) visat ditt barnsliga och omogna jag, och indirekt solkat ner den organisation du jobbar för. En organisation som, iaf på pappret, är viktigt. Du borde skämmas, men det har du inte vett på. /Max Payne.”

”Hur kan en svensk organisation som Rädda Barnen ta in en figur som denne Londono och ge honom en toppställning som han sedan använder till att skriva om:”Ät mitt bajs ” /candidavoice.

”Samma vokabulär en viss Samson Wiklund använder sig av. Han jobbar åt SvT! Efter att det börjat hetsas om SD i kärrtorp och det vänsterhatet dök upp på scenen om att skära halsen av Jimmie Åkesson och dylika vidrigheter så nämner Josef Fransson (SD) det på twitter, i en helt okontroversiell tweet:

Josef Fransson: ”Jo men där kom det. ‘Slipa kniven och skicka (SD)svinen till slakt’. Härlig manifestation.”

Samson svarar då med:

”@JosefFranssonSD Skit ner dig”

”@JosefFranssonSD Ja. Skit ner dig och stoppa en näve av det i din mun.”

Är det här verkligen den nivå som våra journalister (offentliga personer) i ”opartiska” public service ska hålla? Ett indirekt försvar av antidemokratiska våldstexter mot en en svensk partiordförande, och utspel mot en vald riksdagspolitiker (Fransson) att denne ska ”äta bajs”.  /Pansy_Hunks.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: