anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Ny meningslös mediekampanj

citat4 - Kopia Då och då får någon journalist eller så kallad debattör, som reaktion på att den allmänna opinionen inte går deras väg, för sig att försöka plocka hem några godhetspoäng genom att lansera en meningslös kampanj alternativt fackeltåg. Sedan kan de åka hem till reservaten igen och känna sig goda och högre stående än alla andra. Nu är det Hallpressen som lanserar en så kallad kampanj mot rasism.

Lars Alkner, chef för redaktionell verksamhet på Hallpressen, säger till Dagens Media att de länge velat göra något och då det stod klart att nazistiska Svenskarnas parti skulle demonstrera i Jönköping ställdes allt på sin spets.

Kampanjen innebär bland annat att pins med “Alla får plats” på kommer att delas ut och en artikelserie om rasism – på sedvanligt vis upprörs man alltså bara av avvikande åsikter och frågar inte frågan varför folk tycker och tänker som de gör. Och någon distinktion mellan Sverigedemokraterna och nazister görs heller inte, vilket kanske säger något om nivån på det hela.

Alkner understryker att han inte vill förbjuda åsikter eller inskränka yttrandefriheten, istället menar han att det är ett sätt att ta ställning och bli en del av det “folkliga uppvaknande mot rasism som man kan se i Sverige idag”. citat4

CITAT Avpixlat Ny meningslös mediekampanj 2014-04-22

Hallpressen sjösätter antirasistkampanj  Dagens Media 2014-04-22

Alla får plats i Hallpressens Sverige  Jnytt 2014-04-22

H

tidning3 - Kopia

Ytterligare artiklar i frågan;

Rädslans kultur härskar i Sverige  Avpixlat, artikel av Gunnar Sandelin 2014-04-17

Att våga stå upp för det man tror på  Ilona Michalowski, läkare och SD kommunfullmäktigekandidat, blogginlägg 2014-04-07

Se igenom den stora skendebatten  Avpixlat, insändare av signatur ”Markeramera” 2014-03-14

”MISSLYCKANDET KOMMER ATT FÅ KATASTROFALA FÖLJDER”  NEO, intervju med Niall Ferguson nr 5/6  2013

Några läsvärda kommentarer till mediekampanjen;

” ”Alla får plats”. Det finns ungefär 800 miljoner svältande människor i världen idag. Finns det någon möjlighet för det svenska samhället att ta emot dessa 800 miljoner och ge dem en dräglig tillvaro? Om svaret är nej så är det inledande påståendet ”alla får plats” felaktigt. Om vi istället väljer att hävda att jag är orealistisk som nämner en siffra så hög som 800 miljoner och istället borde hålla mig inom någon sorts rimlighetsram så är vi ju tillbaka vid den där rasistiska frågan som gör skillnad på folk och folk: ”hur många invandrare kan sverige ta emot?”. För om det inte är 800 miljoner så kanske det är 500 miljoner? 300 miljoner? En sak är i varje fall klar: Alla får inte plats. /NN.”

”Grattis Hallpressen, eran objektivitet är då officiellt borta. När media tar på sig att fostra folket, slutar folket att ta media på allvar. Man vet helt enkelt att informationen som förmedlas är vinklad o vitpixlad för att passa agendan som ska följas. Väldigt få i Sverige är idag riktiga rasister, nazister o främlingsfientliga. Men media med hjälp av sitt fotfolk vänsterpartiet, vill skapa en sverigebild av att precis allting har med raser och hat att göra. Detta stämmer inte, och alla normalt funtade människor förstår vad som pågår. /Ove.”

”Ni slåss som riktiga Don Quijoter, mot väderkvarnar. Nazister finns bara i ett ytterst litet fåtal, de har ingen makt i samhället. Ni tar på er denna låtsaskamp för att dölja sanningen om invandringens negativa effekter, såsom 250 miljarder per år i kostnader (läs ”Låsningen” av Tullberg). Jag hatar inte invandrare, men jag vill inte att svenska staten skall spendera så mycket pengar på invandrarna att våra barn, äldre och sjuka blir utan! /medborgare.”

”Självfallet är alla människor lika värda,det råder det inget tvivel om. Oavsett om man är svart, gul, röd eller vit. Dock bör Sveriges makthavare titta lite djupare i kassakistan och fråga sig om det verkligen finns plats för alla, istället för att fokusera på våra asylsökande och invandrare.Självfallet skall Sverige hjälpa till,men att erbjuda kreti och pleti skydd, är kanske inte helt rätt. Någonstans måste detta ta en ände i förskräckelse , vilket redan är på god väg. En mer nyanserad invandringspolitik vore att föredra,eller till och med en mer rättvis fördelning av de medlen som delas ut till höger och vänster. /Torpa.”

”Tomma ord. En tidning som vinklar feministiskt tror inte på allas lika värde. Radikalfeminismen är Sveriges mest rasistiska (könsrasistiska) rörelse. Här finns otaliga lögner, hat, fördumning och hyckleri att ta sig an för den tidning som tycker att ”alla får plats”. Den enda rasism som har blivit ”rumsren” är den feministiska könsrasismen. /David.”

”Alla får inte plats . Är man anhängare av SD eller haren annan åsikt så gäller inte yttrandefriheten längre utan den gruppen får kanske hitta på nått annat eller växa sig starkare. Sverige är inte det land jag en gång tyckte att det var världens bästa att leva i .. /Andreas.”

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: