anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Front National i ledning inför franska EU-valet

FRANKRIKE / EU-VALET EU-kritiska och nationsvänliga partier röner stora framgångar inför det stundande EU-valet och Frankrike utgör inget undantag. Enligt den senaste opinionsundersökningen leder Frankrikevänliga Front National över såväl president Hollandes regerande socialister som över den konservativa UMP-gruppen under förre presidenten Nicolas Sarkozy.

Marine Le Pens parti får i den färska mätningen 24 procent av rösterna. Den konservativa oppositionen samlar ihop 22 procent medan Hollandes regerande socialister får nöja sig med 20 procent. Nationella fronten gjorde också mycket bra ifrån sig i de lokalval som nyligen hölls i Frankrike. En stor del av partiets framgångar tillskrivs Marine Le Pen som sedan hon tog över rodret efter sin far har förvandlat Front National till ett moget nationsvänligt parti och gjort upp med en del av de tveksamheter som tidigare fanns i partiets politik.

Som Avpixlat rapporterade tidigare under söndagen leder även EU-kritiska UKIP i Storbritannien enligt de senaste mätningarna över såväl Labour som Tories.

CITAT Front National i ledning inför franska EU-valet Avpixlat 2014-04-27

Sverigedemokraterna (SD) har stora likheter med Front National (FN). SD är ett socialkonservativt (mitten)parti med nationalistisk grundsyn, och den beskrivningen stämmer också väl med FN. Både SD och FN är också kritiska till hur EU har blivit en byråkratisk federal överstat, vilken vill upplösa de nationella staternas suveränitet. Det finns också en likhet med hur media, andra politiska partier och journalister förhåller sig till SD och FN, dvs de svartmålar och ljuger konsekvent om SD och FN för att utmåla dessa att vara något de inte är – högerextremt, främlingsfientligt etc. Dessa lögner lever sitt eget liv och har får många blivit en sanning. Politiska motståndare till SD och FN använder lögnerna för att svärta ned och mobba anhängare av SD och FN och för att vinna röster. På grund av detta är en stor del av allmänheten, som lyssnar och tror på dessa mediala lögner om SD och FN, djupt ovetandes om sanningen om partiernas ståndpunkter och partiprogram.

De som ljuger om SD och FN och kallar partierna för osanna saker som högerextremt, rasister etc är inget annat än usla mobbare. I Sverige kommer dessa mobbare med samma gamla lögner om att ”SD är rasistiskt”, ”SD skyller på invandrarna”, ”SD står inte för allas lika värde”.

För att klä av alla lögner och få en sann bild av SD och FN är det inte svårare än att gå till partiernas respektive partiprogram och lyssna till deras politiska företrädare, framförallt Jimmie Åkesson respektive Marine Le Pen. Vi ska nu här göra det som journalister inte gör, kontrollera källan och hjälpa till med att visa sanningen om SD:s och FN:s politik, därför ges här några informativa länkar om respektive parti.

För att skaffa sig en sann bild av FN rekommenderas Tobbes Medieblogg där Tobias Svensson, utrikespolitisk expert, bloggar mycket kunnigt och ofta om FN.  

Europas uppvaknande: Del 3 – Frankrike  Tobbes Medieblogg, artikel av Tobias Svensson 2013-10-15

Front National  Tobbes Medieblogg, alla artiklar om Front National av Tobias Svensson

För att bilda sig en uppfattning om SD:s politik är det inte svårare än att läsa i Sverigedemokraternas partiprogram för att se vad SD står för.

Det här vill Sverigedemokraterna

Vi är ett Sverigevänligt parti som eftersträvar en hög grad av gemenskap och samhörighet i samhället. Vi önskar oss ett varmare samhälle där människor känner trygghet och visar omtanke genom att ta ansvar för varandra. En förutsättning för en gemensamt finansierad välfärdspolitik, låg brottslighet och en fungerande arbetsmarknad är den gemenskapen.

H

Varken ett höger- eller vänsterparti

Partiet tror på ett starkt välfärdssamhälle samtidigt som vi inspirerats av traditionella värdekonservativa idéer. I höger- eller vänsterfrågor har vi en pragmatisk hållning där varje situation måste bedömas för sig. Vad som i den specifika situationen ger störst samhällsnytta är mer relevant än att låsa sig efter dogmatiska ideologier. Partiet kan av dessa anledningar inte placeras in på den klassiska vänsterhögerskalan och tillhör därför inte heller något av de traditionella blocken.

H

Våra Viktigaste frågor

Sverigedemokraternas viktigaste mål är att föra en ansvarsfull invandringspolitik, att ta krafttag mot brottsligheten och se till att de äldre får en trygg och värdig ålderdom. För att komma tillrätta med integrationen måste invandringen till Sverige kraftigt begränsas till en nivå där det finns möjlighet för invandrarna att anpassa sig till det svenska samhället. Dessutom ska flyktingpolitiken fokusera på att hjälpa så många som möjligt. Krafttag mot brottsligheten måste tas genom att Polis och rättsväsende ges större resurser att motverka och beivra brott. Dessutom ska straffen kraftigt skärpas för att stå i rimlig proportion till det begångna brottet. De äldre ges en trygg och värdig ålderdom genom att vården och omsorgen förbättras, maten får högre kvalitet och sociala aktiviteter erbjuds. Dessutom ska inte pension straffbeskattas.

CITAT Sverigedemokraternas hemsida ”Vår politik”

Nej men oj, fanns det ingen rasism i SD:s partiprogram. Det måste alla lögnare och mobbare totalt ha missat, trots att det är så här enkelt att kontrollera källan, SD:s partiprogram.

Mobbarnas alla lögner är därmed tillintetgjorda, och de framstår nu endast som de usla lögnare och mobbare de är.

H

Rösta på Sverigedemokraterna i valet till EU-parlamentet 2014 !

Rösta på Sverigedemokraterna i valet 2014 !

Sverigedemokraterna

Ytterligare länkar och artiklar om Sverigedemokraternas politik;

Sverigedemokraternas EU-kritiska partiprogram

Sverigedemokraternas partiprogram för en ansvarsfull invandring

Sverigedemokraternas partiprogram för en human flyktingpolitik

Sverigedemokraternas förslag till statsbudget 2014-2017

Så bestämmer EU över Sverige  SD-kuriren, artikel av Paula Bieler 2014-03-04 

Bekämpa gränsöverskridande brottslighet  SD-kuriren, artikel av Kristina Winberg (SD) 2014-03-15

Ynka 20 år av Sveriges mångtusenåriga historia  SD-kuriren, artikel av Kristina Winberg (SD) 2014-04-09

tidning3 - Kopia

Ytterligare artiklar om EU;

Tobbes Medieblogg  Utrikespolitisk expert och bloggare

Det bästa med Bryssel  Dispatch International, insändare av Micke Carlsson 2014-04-23

Cecilia Wikström (FP) vill öppna EU:s gränser  Avpixlat 2014-04-16

Nigel Farage: inget stöd för Europas förenta stater  Avpixlat 2014-04-16

Sverige tar emot flest asylsökande per capita i världen  Avpixlat 2014-04-12

SD-kandidat: Jag vill avveckla EU  Europaportalen.se 2014-03-31

Farage krossar Clegg i debatt  Avpixlat (med länk till debatten) 2014-03-27

Invandringen till Europa ökar och är alltmer okontrollerad  Avpixlat 2014-02-25

Ska Sverige bli en humanitär stormakt?  Dagens Samhälle, artikel Gunnar Sandelin 2013-12-12

”MISSLYCKANDET KOMMER ATT FÅ KATASTROFALA FÖLJDER”  NEO, intervju med Niall Ferguson nr 5/6  2013

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: