anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Islamister hos Socialdemokraterna, Moderaterna och i Sveriges Riksdag!

citat4 - Kopia ISLAM. Abdirisak Waberi är riksdagsledamot i Sveriges Riksdag och suppleant i försvarsutskottet. All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare.

Så långt är det inget konstigt, men Waberi är även vice ordförande i The Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE) och ansvarig för medborgarskap och PR. FIOE är en paraplyorganisation för muslimska organisationer i Europa, och dess president är Chakib Ben Makhlouf. Enligt Muslimska brödraskapet är FIOE deras representant i Europa, och Abdirizak Waberi företräder dem. 

Muslimska brödraskapets motto är: Allah är vårt mål; Profeten är vår ledare; Koranen är vår lag; jihad är vår väg; och döden för Allahs ära är vår högsta strävan. Det terrorstämplade Hamas är det Muslimska brödraskapets gren i Gaza. 

Nu börjar det bli svårbegripligt. Waberi sitter alltså i riksdagen och i försvarsutskottet. Två institutioner som har till uppgift att försvara vårt land och demokratin. Samtidigt är han representant för det muslimska brödraskapet som vill avskaffa demokratin och införa sharia i hela världen. citat4

CITAT Muslimska brödraskapet sitter i Sveriges riksdag!  Pettersonsblogg.se, 2014-07-21

citat4 - Kopia Världens rikaste terrororganisation Islamiska staten mördar, våldtar, stjäl från och fördriver oliktänkande i allt högre grad. Bara det senaste dygnet har 200 000 kristna assyrier/syrianer/kaldéer flytt den ockuperade Nineveslätten, enligt Internationella Assyriska Nyhetsbyrån. Samtidigt ser världen åt annat håll. Även i Sverige.

I mediekanaler gör oavsett Islamiska staten gällande att lokala sunnimuslimska stamledare stöder deras ”befrielse” från bland annat den proamerikanska Bagdadregimen och den shiamuslimskt dominerade al-Assadregimen i Syrien. Samtidigt intygas sympatier öppet även bland utvandrade sunnimuslimer via forum och grupper i sociala medier, inklusive i Sverige.

Det pågår en bred debatt. Skuldbeläggning av tredje person har man inget för. Från mer tongivande samhällsdebattörer, kunde man däremot förvänta sig avståndstagande.

Exempelvis riksdagsledamot Abdirisak Waberi (M), som tidigare varit verksam som hemspråkslärare i Sundsvall, är Sveriges kanske mest inflytelserika muslimska företrädare och opinionsbildare. Han är bland annat rådsordförande i Islamiska förbundet i Sverige och ordförande i Muslimskt Politiskt Forum, samt vice ordförande för Federationen för Islamiska Organisationer i Europa, med kopplingar till islamistiska Muslimska brödraskapet (DN Debatt 18/4, 2013), Han har tidigare gjort sig kontroversiell såsom förespråkare av sharialagar i Sverige (Aftonbladet 19/4, 2013).

Waberi är flitig kritiker av Israel på sin blogg och i sociala medier, varav flera gånger under det senaste året med ordval som ”terrorstat” – utan att nämna Hamas, Muslimska brödraskapets avdelning i Gaza. Huruvida det är lämpligt för en moderat suppleant i riksdagens försvarsutskott att upprepat kalla Israel för ”terrorstat”, samt om detta är inom ramen för statsminister Fredrik Reinfeldts och Nya Moderaternas aktuella syn, kan man undra. Vad gäller benämning av eller avståndstagande från andra stater – exempelvis vad som sker i Irak och Syrien – tycks i vilket fall Waberis angelägenhet i jämförelse vara betydligare svalare. Rentav obefintlig, att döma av hans inlägg. citat4

CITAT Islamiska staten: det oemotsagda skräckkalifatet i Gazakonfliktens skugga  Sundsvalls Tidning, 2014-08-07

citat4 - Kopia Det började med affären Omar Mustafa 2013 och har uppenbart fortsatt i det tysta.

Omar Mustafa valdes som bekant in i Socialdemokraternas partistyrelse 2013. När det framgick att han som ordförande i Islamska förbundet, bjudit in antisemiter och homofober till ett antal konferenser, drog partiet öronen åt sig och han valde sedermera att själva avgå från sin post. Flertalet Socialdemokrater protesterade mot detta och man höll t.o.m. en manifestation till stöd för Mustafa.

Socialdemokraternas koppling till islamister var dock inte över. I början av 2014 gick religionsforskaren Sameh Egyptson ut och anklagade den Socialdemokratiska organisationen Tro och solidaritet för ett intimt samarbete med det islamistiska Muslimska brödraskapet. Tro och solidaritet gick t.o.m. så långt att man sade sig kämpa för att få in medlemmar ur Sveriges muslimska råd (SMR) på valbara listor till riksdag, landsting och kommuner.

Socialdemokraten Carina Hägg var en av dem som varnade för partiets nära kontakter med islamister. Efter hennes kritik ströks hon från valbar plats på Socialdemokraternas riksdagslista. Hennes kritik av partiets kopplingar till islamister har dock inte stannat där. I juli ställer hon frågan hur socialdemokratin tänker förhålla sig till politisk islam? ”En liten grupp av extremister har letat sig in i partiet…//…och islamismen har smält samman med Socialdemokratiska partiet”, menar Hägg.

Tro nu inte att det slutar här. I veckan som gick framkom det att Omar Omeirat, kandidat till kommunfullmäktige i Filipstad, skrev grova antisemitiska uttalanden på Facebook. ”Judesvinen” var ett ord som Omeirat använde. Han hoppades ändå få kandidera till posten, men efter medias uppmärksamhet valde han att avstå. Nu har det framkommit andra uppgifter om Omeirat. En granskning visar att socialdemokraten Omar Omeirat vill implementera Allahs lag på jorden, dvs. sharia-lagar. Var månne det hans syfte när han kandiderade till en politisk post?

Så vad vill Socialdemokraterna och hur står de i förhållande till islamisterna? citat4

CITAT Socialdemokraternas samröre med islamister  Pettersonsblogg.se, 2014-08-14

tidning3 - Kopia

Ett axplock artiklar och nyheter om extremistiska islamister och attentat;

Folkmord på kristna i Mellanöstern  SvD, 2014-08-08

Islamiska staten ockuperar fler irakiska städer  Avpixlat 2014-08-03

Islamism som hotar Sverige  UNT, artikel av Lars Aduktsson (KD) och Mikael Oscarsson (KD) 2014-07-29

Många döda när stad i Nigeria brändes ned av Boko Haram  Avpixlat 2014-07-19

Detta är ISIS  Avpixlat 2014-07-19

Många döda i ännu en islamistisk terrorattack i Nigeria  Avpixlat 2014-07-15

Många döda i nya Boko Haram-terrorattacker  Avpixlat 2014-06-29

Muslimsk hatpredikant i England hyllar Boko Haram  Avpixlat 2014-05-28

Uppdrag Granskning om “svenska” jihadister i Syrien  Avpixlat 2014-05-21

Ännu en “svensk” jihadkrigare dödad i Syrien  Avpixlat 2014-05-07

Syrien centrum för växande global terrorism  Avpixlat 2014-05-06

Många kristna dödade i muslimsk massaker i Nigeria  Avpixlat 2014-03-18

Fler artiklar och nyheter om extremistiska islamister och attentat här

tidning3 - Kopia

Rösta på Sverigedemokraterna i valet 2014 !

Sverigedemokraterna

Länkar och artiklar om Sverigedemokraternas politik;

Sverigedemokraterna – Förändring på riktigt  Sverigedemokraternas valfilm

Jimmie Åkessons sommartal  SVT Play, 2014-08-02

Sverigedemokraternas partiprogram för en ansvarsfull invandring

Sverigedemokraternas partiprogram för en human flyktingpolitik

Sverigedemokraternas partiprogram för krafttag mot brottsligheten

Sverigedemokraternas vårbudgetmotion för 2014-2017

Fler länkar och artiklar om Sverigedemokraterna här

Annonser

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: