anderssons thinktank

"Ord och inga visor – avskalade sanningar om Sverige av idag"

Den politiska mobbingen av Sveriges tredje största parti fortsätter

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt har idag en debattartikel vilken ger ett befriande perspektiv på hur inskränkta de sju svenska partierna beter sig mot Sverigedemokraterna. Det Morten Messerschmidt skriver är självklarheter för de närmare 800 000 svenskar som har röstat på SD, men för svensk media och övriga sju partier ligger det tyvärr nära till hands att tro att Morten Messerschmidts nyanserade perspektiv kommer att bemötas med det så kallade ”rasistkortet”.

De övriga sju partierna (här kallade sjuklövern) är så urbota envisa i sin trångsynthet att det inte ser bättre ut än att de aldrig kommer att förstå att de måste samarbete med SD. Det tycks krävas att SD blir största parti för att demokrati ska få råda i Sverige och SD få rättmätigt inflytande i paritet med det demokratiska valets resultat och folkets stöd. SD har till skillnad mot sjuklövern alltid förordat samarbete, och partiet med Jimmie Åkesson i spetsen gör nu också tydligt klart att SD vill och kan samarbeta med alla partier som är beredda att föra en dialog.

Sjuklövern förstår inte att SD, i internationell jämförelse, förordar en normal invandringspolitik, och att det i själva verket är sjuklövern som är extrema med sin ansvarslösa massinvandringspolitik.

Sjuklövern förstår inte vad demokrati är då de helt enkelt vill strunta i 800 000 väljare (helt otroligt!) och det av svenska folket valda partiet SD och deras hela 49 mandat. Detta trots att det är själva kärnan i demokrati att de folkvaldas representation och makt ska stå i någon slags rimlig proportion till makten – i Sveriges fall i regering och riksdag.

Sjuklövern förstår inte att demokrati innebär att regeringsbildaren, läs Stefan Löfven, därför borde söka eller åtminstone diskutera samarbete med SD för att få till en majoritetsregering istället för en svag minoritetsregering som odemokratiskt ignorerar SD.

Sjuklövern förstår inte att SD är ett mittenparti, ett socialkonservativt parti, ett parti som värnar välfärden och landet Sveriges bästa. Istället för att försöka förstå det och vad Morten Messerschmidt skriver om SD och demokrati så biter sig sjuklövern och media fast vid sitt närmast sjukliga mantra av lögner om att ”SD inte är ett demokratiskt parti”, ”rasister” etc. Suck, det är på en så ofattbart låg nivå.

Det finns ingen sanning, än mindre fakta, i sjuklöverns lögner om SD och det vet de 800 000 svenskarna och våra mer klokare och demokratiska danska vänner.

Finns det något hopp för demokratin i Sverige?

Läs dessa klocka eftervals debattartiklar och inse, vilket det mer demokratiska Danmark redan gjort, att det vi nu bevittnar i Sverige är en tragisk antidemokratisk politisk mobbing av SD:

citat4 - Kopia I Danmarks folketing och andra demokratiskt valda församlingar finns det en tradition att söka så breda uppgörelser som möjligt, eftersom det garanterar att besluten blir långsiktiga och tar hänsyn till så många väljare som möjligt.

Det innebär också att man i Danmark aldrig skulle utesluta de nära 800 000 personer som har röstat på Sverigedemokraterna från inflytande.

Den svenska strategin är inte bara kortsiktig, den är också starkt odemokratisk då den förvandlar Sverige till en tryckkokare som hotar att explodera.

Kanske skulle de etablerade partierna ”öppna sina hjärtan” för det faktum att nästan var åttonde väljare anser att dagens politik är ren galenskap? Kanske skulle man kunna rädda det svenska välfärdssamhället om Sverigedemokraterna får inflytande i riksdagen? SD står inte för någon extrem politik, utan har snarare ett förhållningssätt till invandringspolitiken och EU som är normalt i ett europeiskt perspektiv.

Men det kräver att svenskarna funderar över vad demokrati egentligen är. Ska demokrati vara en simpel majoritetsdiktatur – som den tolkas av de etablerade svenska partierna – eller ska den förda politiken ske inom ramen för samarbete och bred representation? citat4

CITAT I Danmark skulle vi aldrig stänga ute SD Aftonbladet, Morten Messerschmidt (Dansk Folkeparti) 2014-09-18

“I Danmark skulle vi aldrig stänga ute SD”  Avpixlat 2014-09-18 (med kommentarer till artikeln ovan)

 

Sverigedemokraterna

Sverigedemokraternas Valmanifest

Finansiering till Valmanifest

Kalkyl till Valmanifest

Fler sanningssökande debattartiklar efter valet..

KRISTIAN THULESEN DAHL VECKOBREV PÅ SVENSKA  Kristian Thulesen Dahl, partiledare Dansk Folkeparti 2014-09-16

Ett försök till eftervalsanalys  Avpixlat, Mats Dagerlind 2014-09-19

“Det fina hatet” sett med danska ögon  Avpixlat, Katrine Winkel, styrelseledamot Danmarks Radio 2014-09-21

KRÖNIKA: Nu vaknar de privilegierade  Dispatch International, Roger Sahlström 2014-09-16

KRÖNIKA: 10 000 tyska bögar och 800 000 rasister! Dispatch International, Roger Sahlström 2014-09-19

Söndagskrönika: Tugga i sig verkligheten  Julia Caesar 2014-09-20

Sverige – ett naivt Sörgården  Dispatch International, Olof Hedengren 2014-09-16

SR-SVT är en stat i staten Avpixlat 2014-09-18

Septetten som sprängdes Avpixlat 2014-09-18

Extrema allianser i kommunerna för att utestänga SD  Tobbes Medieblogg 2014-09-20

En liten ny våg av oförståelse, dumhet och hyckleri i Aftonbladet  Tobbes Medieblogg 2014-09-20

Lite förnuft sipprar in även i DN  Tobbes Medieblogg 2014-09-18

Dagens försök att förstå sverigedemokrater  Tobbes Medieblogg 2014-09-21

 

Sverigedemokraterna

Sverigedemokraternas Valmanifest

Finansiering till Valmanifest

Kalkyl till Valmanifest

Mer om Sverigedemokraternas politik..

Sverigedemokraternas partiprogram för en ansvarsfull invandring

Sverigedemokraternas partiprogram för en human flyktingpolitik

Sverigedemokraternas partiprogram för krafttag mot brottsligheten

Åkesson kräver besked från övriga partiledare SD-kuriren, Jimmie Åkesson 2014-08-22

Jimmie Åkesson – På riktigt  Sverigedemokraternas valfilm 1

En längre film om oss Sverigedemokraternas valfilm 2

Låt er inte tystas Sverigedemokraternas valfilm 3

Jimmie Åkessons sommartal SVT Play, 2014-08-02

Sverigedemokraternas vårbudgetmotion för 2014-2017

Sverigedemokraternas hemsida

SD-Kuriren

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: